17 Δεκ 2018

1η Διακρατική συνάντηση Erasmus για το Γυμνάσιο Πέτα

Μαθητές και καθηγητές από 5 χώρες, επισκέπτονται τα σχολεία των άλλων χωρών, με απώτερο στόχο την ανάδειξη και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς


   Στην Άρτα και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Πέτα πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 5/12/2018 έως και την Κυριακή 9/12/2018 η πρώτη διακρατική συνάντηση καθηγητών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + KA2 στο οποίο συμμετέχει το σχολείο με θέμα “Dimensions of European Cultural Heritage”(Διαστάσεις της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς).
   Συντονίστρια χώρα του προγράμματος είναι η Πολωνία και συμμετέχουν ως εταίροι η Ελλάδα, η Κροατία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Μαρτινίκα (Γαλλία). Στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2018 - Σεπτέμβριος 2020) μαθητές και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα σχολεία των άλλων χωρών για ανταλλαγή απόψεων και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα τόσο της τοπικής τους όσο και της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς με απώτερο στόχο την ανάδειξη και τη διαφύλαξή της.
    Η πολιτιστική κληρονομιά διαμορφώνει την ταυτότητά μας και την καθημερινή μας ζωή, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πόλεων, των φυσικών τοπίων και των αρχαιολογικών χώρων της Ευρώπης. Δεν βρίσκεται μόνο στη λογοτεχνία, στην τέχνη και στα αντικείμενα, αλλά και στις παραδοσιακές τέχνες που μαθαίνουμε από τους προγόνους μας, στις ιστορίες που αφηγούμαστε στα παιδιά μας, στις γεύσεις που μοιραζόμαστε και στις κινηματογραφικές ταινίες που βλέπουμε στις οποίες αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας.
   Οι καθηγητές συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τον σχεδιασμό υλοποίησης του προγράμματος, αντάλλαξαν πρακτικές για την διδασκαλία της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει για αυτούς οι μαθητές και οι γονείς του Γυμνασίου Πέτα. Επισκέφθηκαν επίσης τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα βυζαντινά και αρχαιολογικά μνημεία της Άρτας.
   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Άρτας κ. Ιωάννης Γεωργογιάννης, ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ιωάννης Ζαχαρέλος καθώς και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου και υπεύθυνη για παιδαγωγικά και επιστημονικά θέματα του Γυμνασίου Πέτα κ. Φανή Μπισκανάκη, μίλησαν με τους καθηγητές για την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης και η αντιδήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση..
   Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Μαρτινίκα από 2/2/2018 έως 8/2/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.