18 Φεβ 2019

Ο Τσίπρας παίζει με τα νεύρα της Φώφης...

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μετέτρεψαν μια απόφαση του Πρωθυπουργού, μάλλον “υπηρεσιακού” χαρακτήρα, σε αφορμή για πολιτικά συμπεράσματα …σε βάρος τους!


   Ανασχηματισμό δεν τον λες. Συμπληρώθηκαν κάποια κενά στη δεύτερη σειρά του κυβερνητικού σχήματος. Το θέμα δεν θα είχε καμία ιδιαίτερη πολιτική αξία, αν δεν είχαν σπεύσει να τη δώσουν πρώτα η ΝΔ και εν συνεχεία το Κινάλ. Τα δυο αδελφά κόμματα σχολίασαν από την ίδια σκοπιά αυτά που …δεν συνέβησαν.
   Π.χ. η Φώφη ανακάλυψε “επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία”! Ποιου πράγματος; “Της παράταξής μας” -λέει, όπως αποκαλεί χάριν ευφωνίας τον εαυτό της. Το ερώτημα, όμως, είναι πώς μπορεί να συνιστά λεηλασία του “κόμματός” της η υπουργοποίηση δυο προσώπων που… δεν ανήκουν σ’ αυτό το κόμμα.
   Η ΝΔ είδε τη “πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ”. Καμία σχέση. Αν ήθελε να δει αυτή τη διεύρυνση, θα μπορούσε να στείλει άνθρωπο προ ημερών στο Μέγαρο Μουσικής ή σε διάφορες κομματικές εκδηλώσεις ανά την επικράτεια. Η συμπλήρωση των κενών στις πίσω καρέκλες στο οβάλ τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου είναι άλλη υπόθεση.
   Έτσι η ΝΔ και το Κινάλ μετέτρεψαν μια απόφαση του Πρωθυπουργού μάλλον “υπηρεσιακού” χαρακτήρα, σε αφορμή για πολιτικά συμπεράσματα …σε βάρος τους. Π.χ. η ΝΔ δείχνει να εκπλήσσεται, ανακαλύπτοντας ότι ο Τσίπρας έχει πάγκο και δεν “τελειώνει”, όπως ισχυρίζεται η ίδια.
   Προβάλλει μάλιστα ότι έχει και άλλους στην εφεδρεία, αναφέροντας π.χ. τον Νίκο Μπίστη. Ωραίοι αναλυτές υποστηρίζουν τον Κυριάκο.
   Την ίδια στιγμή στο Κινάλ, οι αποφάσεις του Τσίπρα οδήγησαν σε δράμα. Εκεί που ο Ανδρουλάκης προέβλεπε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον νικήσει το Κινάλ και όχι η ΝΔ, προκύπτει ότι αυτό το κόμμα δεν θα μπορεί να νικήσει κανέναν γιατί θα του έχει μείνει μόνο ο Σημίτης. Ο Τσίπρας παίζει με τα νεύρα της Φώφης.
   Αν πράγματι προκύπτει ένα συμπέρασμα από τον “ανασχηματισμό” -που δεν είναι ανασχηματισμός-, είναι η υποδηλούμενη απόφαση του Πρωθυπουργού να εξαντλήσει τη τετραετία. Ότι δεν θα στηθούν κάλπες, πριν από τον προσεχή Οκτώβριο, δείχνει όλο και πιο στέρεη προοπτική. Αλλιώς, γιατί να μην ρίξει και άλλα χαρτιά στο τραπέζι; Τον Χάρη Παμπούκη ας πούμε… Η τον Στέφανο Τζουμάκα… Τον Νίκο Χριστοδουλάκη…. Είναι μακρύς ο κατάλογος…
   Αυτό δεν έπρεπε να το κάνει στον αντίπαλό του. Μια ημερομηνία εκλογών πήγε να προαναγγείλει ο Μητσοτάκης και πάλι έπεσε έξω. Και θα πέσει και χειρότερα. Γιατί η ιδέα ότι στις 26 Μαΐου δεν θα γίνουν εκλογές, όπως λέει με σιγουριά, αλλά μόνο ευρωεκλογές -σ’ αυτό τουλάχιστον δεν κάνει λάθος- δεν είναι ό,τι καλύτερο.
   Για την ακρίβεια αναδύεται το μέγα δράμα του: ο Τσίπρας θα τον αφήσει να κρεμαστεί με το δικό του σκοινί. Για την ακρίβεια να τον κρεμάσουν οι Σαμαρικοί και οι Καραμανλικοί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ανεξάρτητα από σειρά κατανομής. Και δεν θα μπορεί να πει και κουβέντα: η κάλυψη που προσέφερε στη Ακροδεξιά γίνεται ιμάντας μεταφοράς ψηφοφόρων προς το μέρος της. Με τη χαλαρότητα των ευρωεκλογών και χωρίς το δέλεαρ της άμεσης αλλαγής κυβέρνησης, δεν θα πάνε στη ΝΔ ούτε οι Σημιτικοί του Κινάλ που έχουν ήδη πακετάρει.
   Μάλλον το κατάλαβε -κάπως αργά -και λέει ότι οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα. Θα είναι, αλλά για τον ίδιο. Αν δεν το πιστεύει, ας περιμένει να δει πώς θα τον …”δημοψηφίσουν” οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση που δεν θα περάσουν στον δεύτερο γύρο που θα συμπιέσει κατ’ ανάγκη με τις ευρωεκλογές – σκέτες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.