19 Φεβ 2019

Ταινία του Τζουμερκιώτη Ντίνου Γιώτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - trailer

Τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στα Τζουμέρκα, τη Βωβούσα, το Σούλι, την Κόπραινα, τον Άραχθο, τον Καλαμά, τον Αχέροντα, την Πρέβεζα, τον Αμβρακικό και το Ιόνιο


   Το ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζουμερκιώτη Ντίνου Γιώτη με καταγωγή από τα Θεοδώριανα Άρτας, αφήγηση Γιάννη Φέρτη, παραγωγή KFILMS, ξεκινάει το ταξίδι του από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου επιλέχθηκε για το επίσημο πρόγραμμά του (1-10 Μαρτίου 2019).
   Στο ντοκιμαντέρ ξετυλίγεται η ζωή ενός παιδιού, παράλληλα με τον πλου ενός μικρού ξύλινου καραβιού: από τις πηγές ενός ποταμού έως τις εκβολές του στη θάλασσα, σε αντιστοίχιση με την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση μέχρι το θάνατο.


   Ταυτόχρονα, δεκαέξι σπουδαίοι Έλληνες, στο μεταίχμιο της ζωής τους, μιλούν για την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν και αφήνουν ως αποφθεγματική παρακαταθήκη στις μέλλουσες γενιές.


   Τα εξωτερικά γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στην 'Ηπειρο και πιο συγκεκριμένα: στα Τζουμέρκα, τη Βωβούσα, το Σούλι, την Κόπραινα, τον Άραχθο, τον Καλαμά, τον Αχέροντα, την Πρέβεζα, τον Αμβρακικό και το Ιόνιο.
   Το ρόλο του πρωταγωνιστή, ως ενήλικα, ενσαρκώνει ο φίλος Δημήτρης Καραβασίλης από το Βουργαρέλι και το ρόλο της φιλενάδας του παίζει η Αρτινιά Αγγελίνα Διαμάντη.

Μία ζωή / A life (Trailer) from Μία ζωή | A life on Vimeo.

   Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, κτίριο Ολύμπιον Και το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 13:00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1 , Λιμάνι Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
πηγή: aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.