22 Απρ 2019

Aλέξης Τσίπρας από την Πάτρα: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη χρεοκόπησαν - VIDEO

- «Τους αφήνουμε με τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα, εμείς γεμίζουμε στάδια»
- «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Βενιζέλος- Σαμαράς»
- «Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη που βγήκε από το σκοτάδι»


   «Είναι χαρά μου να είμαι στην Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα. Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα τηλεοπτικά τους στούντιο με σκουπίδια. Εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Απόλλωνα στην Πάτρα.
 "Τους αφήνουμε με τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα, εμείς γεμίζουμε στάδια" 
   «Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
   Πριν από 4 χρόνια σχεδόν πήραμε την εντολή να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, ενώσαμε δυνάμεις αλλά σήμερα, μετά από τόσες δυσκολίες, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η χώρα πέρασε το δύσκολο κάβο, η πατρίδα ανέκαμψε και βρίσκεται σε ξέφωτο. Χάρη στην δική σας εμπιστοσύνη, υπομονή, επιμονή, η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα της χρεοκοπίας, των μνημονίων, του ΔΝΤ που κάνουν κουμάντο οι τεχνοκράτες και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις.


   Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε τι κατάσταση ήταν η χώρα το 2015 που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση. Είχαν ναρκοθετήσει το μονοπάτι της εξόδου ο κ. Σαμαράς και Βενιζέλος και σε κάθε δυσκολία προκλητικά έπαιρναν το μέρος των δανειστών.
   Κάποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική αλλαγή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ θέλουν την παλινόρθωση. Επιδιώκουν όχι πολιτική αλλαγή αλλά μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής. Θέλουν να αλλάξουν την πολιτική μας υπέρ των πολλών και να εφαρμόσουν μια πολιτική υπέρ των ελίτ, των κουμπάρων της οικογενείας που κρύβονται πίσω από την κουρτίνα. Θέλουν να αλλάξουν την κατεύθυνση, τον ταξικό προσανατολισμό.
   Αλλά το μήνυμα που παίρνουμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι δεν θα γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω στην Ελλάδα των μνημονίων. Η πολιτική αλλαγή έγινε το Γενάρη του 2015. Ο λαός ήρθε στο προσκήνιο και θα είναι πάντα εδώ, οδηγός στο προσκήνιο για το μέλλον αυτού του τόπου.
   Καταφέραμε να τελειώσουμε τα προγράμματα προσαρμογής κρατώντας την κοινωνία όρθια με μεγάλο κοινωνικό έργο. Εκεί που τρεις κυβερνήσεις απέτυχαν, εμείς τα καταφέραμε αλλά κυρίως είμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση.
   Ανοίξαμε τις πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων στους ανασφάλιστους πολίτες, στηρίξαμε το Δημόσιο σύστημα Υγείας, προχωρήσαμε στην παροχή επιδόματος ενοικίου, μονιμοποιήσαμε τη βοήθεια στο σπίτι, στηρίξαμε την δημόσια εκπαίδευση και στελεχωσαμε τα δημόσια σχολεία που έχουν πλέον βιβλία και όχι φωτοτυπίες.
   Αναβαθμίσαμε την ειδική αγωγή. Προχωρήσαμε στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητά του και καταφέραμε να ακυρώσουμε την περικοπή των συντάξεων προς απογοήτευση του κ. Μητσοτάκη.
   Βάλαμε τέλος στο αίσχος της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, ιδίως στα εργασιακά όχι μόνο σε σύγκρουση με τους θεσμούς αλλά και εντός με τους εργοδότες που χάρη τους γίνονταν οι μεταρρυθμίσεις και τα απέδιδαν στην τρόικα.
   Μειώσαμε την ανεργία 10 ποσοστιαίες μονάδες.
   Δεν είμαστε στον Παράδεισο αλλά κάναμε πολλά και πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω.
   Στημένες ειδήσεις, στημένες εικόνες αποδοκιμασίας, στημένες δημοσκοπήσεις και στημένα πρωτοσέλιδα... άλλωστε οι ολιγάρχες που τους στηρίζουν έχουν μια ειδική σχέση με τα στημένα, όπως έστηναν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες για το "Στοίχημα" έτσι θέλουν να στήσουν και τις εκλογές.
   Τώρα που δεν τους την κάναμε τη χάρη να πάμε νωρίτερα στις εκλογές τώρα στις 26 του Μάη, θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που οι ίδιοι έστησαν.
   Μάθαμε να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στην κάλπη και μια και δυο και τρεις φορές αν χρειαστεί
   Για πρώτη φορά οι πολίτες δεν θα θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση αλλά να τιμωρήσουν την αντιπολίτευση για την ταύτιση τους με το ΔΝΤ, την παραγραφή των σκανδάλων και να αρνούνται την κάθαρση και την απόδοση Δικαιοσύνης...
   Αυτές θα είναι πολύ περίεργες ευρωπαϊκές εκλογές. Ο λαός έχει να τιμωρήσει μια αντιπολίτευση που δεν έβαλε πλάτη και διαρκώς επιχειρεί να υπονομεύσει το μέλλον της χώρας.


  Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη που βγήκε από το σκοτάδι
   Έβγαλαν από την κουρτίνα τον ολιγάρχη χρηματοδότη τους, ο υπόδικος για κακουργήματα... βγήκε να μας πει ότι θα μας πάει φυλακή αν κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. και εγώ τον άκουσα και τρόμαξα τόσο πολύ
   Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη που βγήκε από το σκοτάδι, μπροστά. Να τον ευχαριστήσω για ένα λόγο, η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσουν με τον κ. Μαρινάκη και να αθωώσουν τον κ. Μαρινάκη για όλες τις υποθέσεις που εμπλέκεται, να αθωωθούν για τη Novartis, να αθωώσουν τους βρώμικους και να δικάσουν τους καθαρούς. Ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη. Να ξέρουν ότι ούτε συγχωροχάρτι, ούτε παραγραφή θα υπάρξει για όσους λεηλάτησαν τη χώρα.
   Η μάχη της 26ης του Μάη παρόλο που θα έχει χαρακτηριστικά έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια Ευρώπη που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, ο ένας της ακροδεξιάς και ο άλλος ο προοδευτικός δρόμος. Δυστυχώς στο συντηρητικό κομμάτι της Ευρώπης κάνει όλο και πιο πολύ κουμάντο η ακροδεξιά.


  ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να συγκυβερνήσουν με τον κο Μαρινάκη και να τον αθωώσουν
   ..Να τον ευχαριστήσω θερμά, που επαναλαμβάνει τις ίδιες απειλές και τις ίδιες σχεδόν συκοφαντίες, που έχουν ήδη εξαπολύσει εναντίον μας οι πολιτικοί μας αντίπαλοι» πρόσθεσε.
   «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δε ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να επιστρέψουν αυτοί στην εξουσία. Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για συγκυβερνήσουν με τον κο Μαρινάκη. Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αθωώσουν τον κο Μαρινάκη από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει ανοιχτές στη δικαιοσύνη. Ζητάνε την εξουσία, για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο άθλιο σκάνδαλο της Νοβάρτις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
   «Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αθωώσουν τους ενόχους και να δικάσουν τους καθαρούς. Για αυτό και ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει ποτέ τη χάρη. Δεν υπάρχει ούτε συγχωροχάρτι, ούτε παραγραφή σε όσους λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα και το λαό μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.
   «Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε σταυροδρόμι. Και είναι σαφές, ότι ο ένας δρόμος είναι ο δρόμος της παλινόρθωσης της δεξιάς και της ακροδεξιάς, και ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της προόδου, ο προοδευτικός δρόμος» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών.
   «Οι οπαδοί της ακραίας λιτότητας πάνε πλέον χέρι-χέρι με τους μισαλλόδοξους εθνικιστές και ρατσιστές. Η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων σφιχταγκαλιάζεται με την περιστολή ατομικών ελευθεριών» συμπλήρωσε.
  Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στον Βέμπερ, ψήφος στη μετάλλαξη της δημοκρατικής Ευρώπης σε μια αυταρχική και ρατσιστική Ευρώπη
   «Η ΝΔ ακολουθεί το βηματισμό του Όρμπαν, του Κουρτς, του εθνικισμού, πάει πλέον χέρι-χέρι με την κοινωνική ισοπέδωση, θέλει να οικοδομήσει, όχι την Ευρώπη όπως εμείς θέλουμε αλλά την Ευρώπη των ολιγαρχών πάνω στα συντρίμμια της εργασίας» τόνισε.
   Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στον Βέμπερ, για να αναλάβει πρόεδρος στη θέση του Γιούνκερ. Και ψήφος στο Βέμπερ σημαίνει ψήφος στη μετάλλαξη της δημοκρατικής Ευρώπης σε μια Ευρώπη αυταρχική, σε μια Ευρώπη ρατσιστική» δήλωσε.
   «Από την άλλη μεριά υπάρχει η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συνευθύνης, η Ευρώπη των λαών. Η Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ισότητας, η Ευρώπη που αναλαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος » συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας αντιπαραβάλλοντας τους δυο πόλους μέσα στην Ευρώπη.


  Βάλαμε φρένο στα σχέδια παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας σε ιδιωτικά συμφέροντα
   «Όπλο μας σε αυτές τις εκλογικές μάχες, που έχουμε μπροστά μας, είναι το δείγμα γραφής και τα πεπραγμένα μας. Και εσείς, οι πολίτες της Πάτρας, τα ξέρετε καλά αυτά τα πεπραγμένα. Ξέρετε ότι εδώ, στην Πάτρα, βάλαμε φρένο σε όσους σχεδίαζαν την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου σε ιδιωτικά συμφέροντα και ολοκληρώσαμε την παραχώρηση στο Δήμο» είπε ο πρωθυπουργός.
   «Και ελπίζω ότι η νέα δημοτική αρχή - και όλοι εδώ ευχόμαστε ο επόμενος Δήμαρχος να είναι ο Γιώργος Ρώρος, θα αξιοποιήσει αυτή τη νέα δυνατότητα που της δίνουμε. Και ξέρετε καλά, ότι το ενδιαφέρον μας για τη Δυτική Ελλάδα, την Αχαΐα, την Πάτρα, αποδείχτηκε σε κάθε πτυχή του κυβερνητικού έργου. Γιατί εμείς διπλασιάσαμε το ΕΣΠΑ για τον Νομό Αχαΐας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


  Αλ. Τσίπρας: Οι δεσμεύσεις μας για την Αχαΐα γίνονται πράξη
   «Την Τετάρτη 17 Απριλίου έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του τρένου από Κιάτο μέχρι Αίγιο. Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για να φτάσει το τρένο στην Πάτρα, υπογειοποιημένο σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης. Η υπογειοποίηση θα συνεχιστεί και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απελευθερώνοντας την επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο. Από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» χρηματοδοτούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 120 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου, για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού, κοινωνικού και διοικητικού κέντρου» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα έργα που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και αφορούν όλους τους τομείς της δραστηριότητας του νομού.
   Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια προσωπική του δέσμευση στο περιφερειακό συνέδριο: «Ιδρύουμε την τέταρτη Νομική Σχολή της Χώρας εδώ στην Πάτρα, αλλά και το πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο. Για να γίνει η Πάτρα ακόμη μεγαλύτερο κέντρο γνώσης, επιστήμης και καινοτομίας» είπε ο πρωθυπουργός.
  Δεν θα μας κάνουν μαθήματα πατριωτισμού αυτοί που έβαλαν τη χώρα στο γύψο με αποτέλεσμα να χαθεί η μισή Κύπρος
   «Δεν είναι πατριωτισμός να κρατάς την ελληνική σημαία με τη σβάστικα στο χέρι του Χρυσαυγίτη», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «σαν αύριο, πριν 52 χρόνια κάποιοι άλλοι «πατριώτες» έβαλαν τη χώρα στο γύψο με αποτέλεσμα να χαθεί η μισή Κύπρος. Δεν θα μας κάνουν αυτοί λοιπόν μαθήματα πατριωτισμού» τόνισε μεταξύ άλλων.
   «Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο και εκεί θέλουμε να πάμε. Και τα διλήμματα της κάλπης σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν τεθεί. Και έχουν τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν.
   «Το ένα πρόγραμμα, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και πιο εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν» είπε και ρώτησε: Ο ελληνικός λαός θα έχει να επιλέξει «ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, που οι ίδιοι το ονόμασαν έτσι ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα; Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας;
   «Με δυο λόγια, θα κληθούν να διαλέξουν την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Αυτό είναι το ερώτημα στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, και στις εθνικές εκλογές, που θα έρθουν το φθινόπωρο».
   «Επειδή υπάρχουν και νεότεροι εδώ μέσα να πούμε το σύνθημα ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Βενιζέλος- Σαμαράς» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στα σύνθημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημάνει δεξιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.