24 Απρ 2019

Η στιγμή που ο Τσίπρας κονιορτοποιεί τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό του Μητσοτάκη - VIDEO

- «Θα έρθει εδώ να μας πει γιατί θέλει να κόψει το δώρο Χριστουγέννων, γιατί θέλει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί θέλει να κόψει το επίδομα ανεργίας, γιατί θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα»
- «Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό... αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους»


   Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη. Όποτε καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής σε υπουργό θα την μετατρέψω σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός καταγγέλλοντας τον «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» της ΝΔ.
   «Δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε την συζήτηση εκεί που θέλετε. Και θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα έρθει να μας πει γιατί θέλει να κόψει το δώρο Χριστουγέννων, γιατί θέλει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί θέλει να κόψει το επίδομα ανεργίας, γιατί θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα».


 
   «Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι ο Κ. Μητσοτάκης αντί να αναφερθεί στα θέματα της παιδείας που είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει κορυφαία μάχη επεχείρησε ένα πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μία ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου για ντιμπέιτ για όλα τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «επέλεξε ένα αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επιτελείο του για να δραπετεύσει από την προσωπική μονομαχία».



   «Είναι προφανές ότι επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και να βάλει στην κουβέντα αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό – καθώς κατάγεται από τα Χανιά γνωρίζει ότι είναι αψύ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας θα μετατρέψω την πρόταση σε πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά, δεν θα εκτρέψετε τη συζήτηση».
   «Θα έρθει εδώ να μας πει γιατί θέλει να κόψει το δώρο Χριστουγέννων, γιατί θέλει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί θέλει να κόψει το επίδομα ανεργίας, γιατί θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα» είπε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε ότι «γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό» και «αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη συζήτηση
για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, 
με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι πριν από λίγο ήρθε εντός της αιθούσης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κύριος Μητσοτάκης  και αντί να αναφερθεί στα θέματα της παιδείας, που άλλωστε είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη, επιχείρησε έναν σπάνιο –θα έλεγα- για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή -θα πω εγώ- επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκληση μου –άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο εντός της προεκλογικής περιόδου, των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 26ης  Μαΐου- σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό ενόψει αυτής της κρίσιμης για την Ευρώπη, αλλά και για τον τόπο αναμέτρησης, δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα θέματα τα κοινωνικά που απασχολούν τον κόσμο, τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους. 

Επέλεξε, λοιπόν, έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα. Και ανέβηκε σε αυτό το Βήμα, για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν Υπουργό της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ύφος του Παύλου Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, φαίνεται, καθώς είναι κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε γι’ αυτό και όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε!

Λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον Αρχηγό σας, κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της Κυβέρνησης σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς.

Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Θα έρθει εδώ και θα μας πει γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε.

Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της Κυβέρνησης ή συνολικά της Κυβέρνησης -δεν το τολμάτε-, εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, μπροστά στον ελληνικό λαό, για το πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση.

Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε. Θα το πιείτε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.