24 Απρ 2019

Παραδόθηκε σήμερα και δόθηκε στην κυκλοφορία το Άκτιο - Βόνιτσα (VIDEO)

Χρήστος Σπίρτζης: «Ήταν ένα έργο εγκαταλελειμμένο που το αναστήσαμε, ένα έργο – σκιάχτρο, που έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2012-13»


   Τα πρώτα 15 χλμ. της Αμβρακίας οδού που συνδέει το Άκτιο και τη Βόνιτσα με την Ιόνια Οδό παραδόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του υφυπουργού, Θάνου Μωραΐτη, του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Τριανταφύλλου, δημάρχων της περιοχής κλπ.
   Πρόκειται για το τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα, μήκους 15 χλμ. Ξεκινά περίπου 1,5 χλμ μετά την Υποθαλάσσια Αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στη Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο, ολοκληρώνοντας και τη μισή παράκαμψη της πόλης. Είναι τα πρώτα 15 από τα 48,5 χλμ που είναι το σύνολο του έργου από την Λίμνη Αμβρακία -σύνδεση με Ιόνια Οδό λίγο πριν την είσοδο της Αμφιλοχίας – μέχρι την υποθαλάσσια γέφυρα στο Άκτιο.
   Όπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης σε 1,5 με 2 χρόνια θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 33 χλμ. του οδικού άξονα.



   «Παραδώσαμε σήμερα στην κυκλοφορία 15 χλμ ενός έργου πολύτιμου για την περιοχή, ενός έργου που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν πάρα πολλά χρόνια, ενός έργου που δεν είχε ούτε τις απαλλοτριώσεις, όταν δημοπρατήθηκε, ούτε τις απαραίτητες μελέτες, ούτε την σωστή διαχείριση» επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «Ήταν ένα έργο εγκαταλελειμμένο που το αναστήσαμε, ένα έργο – σκιάχτρο. Έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2012-13».
   «Πρόκειται για μια από τις πολλές συνδέσεις της Ιονίας Οδού και των άλλων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με τις παρακείμενες πόλεις, τουριστικά θέρετρα, λιμάνια και βιομηχανικά κέντρα που δεν είχαν προβλεφθεί και σχεδιαστεί ποτέ στις συγκεκριμένες παραχωρήσεις με ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν αυτά τα έργα», ανέφερε ο υπουργός.
   «Κανένας από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ούτε η Εγνατία Οδός δε συνδέονται με τις παρακείμενες πόλεις και τα βιομηχανικά τους κέντρα», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών παραπέμποντας «στη Νέα Δημοκρατία και τους υπουργούς της».
   Ο Χρήστος Σπίρτζης, παραδίδοντας το έργο, τόνισε ότι «Τα έργα δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις, ούτε στους Υπουργούς, ούτε σε κάποια κυβέρνηση κάποιων Υπουργών, ανήκουν σε αυτόν που τα πληρώνει και αυτός είναι ο Ελληνικός Λαός, άρα εμείς κρινόμαστε αν τελειώνουμε τα έργα στην ώρα τους σε εύλογο κόστος και με διαφάνεια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.