23 Μαΐ 2019

Τζένη Ταπραντζή: Είμαστε στο δεύτερο γύρο, πάμε για μεγάλη νίκη!

Η μεγάλη εκδήλωση στον ΣΚΟΥΦΑ, με την παρουσίαση του 3ου μέρους του προγράμματος και των υποψήφιων συμβούλων της Δημοτικής Αναγέννησης


   «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, απάντηση απέναντι στην στασιμότητα στον Δήμο μας… -1η στάση του ταξιδιού μας ο δεύτερος γύρος, δεύτερη στάση η μεγάλη ΝΙΚΗ!!!
   Η μεγάλη συγκέντρωσή μας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, για την παρουσίαση του τελικού κομματιού του προγράμματός μας και του ψηφοδελτίου μας στην αίθουσα «Σκουφάς». Η μεγαλύτερη απάντηση στα «παπαγαλάκια» της «ξαναζεσταμένης σούπας» του παρελθόντος, το πιο αξιόπιστο «γκάλοπ», ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τα τώρα, σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, κοσμοσυρροή ανθρώπων, κι αυτή ήταν στο πλευρό μας!» σημειώνει σε δήλωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής Δημοτικής Αναγέννησης, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.
   Η προεκλογική συγκέντρωσή της, που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Σκουφά, δείχνει και τις μελλοντικές εξελίξεις, όπως έλεγαν με ενθουσιασμό φίλοι και συνεργάτες και πολλοί Αρτινοί που κατέκλυσαν την αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ.


   Στην ομιλία της η κα Ταπραντζή σημείωσε τα εξής:

φίλες και φίλοι,
συνδημότες και συνδημότισσες,
πιστοί στην δέσμευσή μας πως  θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας για να αναδείξουμε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, κάθε σπιθαμή του, είμαστε σήμερα εδώ, οι μοναδικοί που δώσαμε την σημασία που άξιζε σε κάθε ακριτιά του τόπου μας, μετά την Ροδαυγή και την Κορωνησία,  εδώ στο κέντρο της Πόλης, για να παρουσιάσουμε το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του προγράμματός μας.
Νοιώθουμε περήφανοι, όπως έχουμε ξαναπεί, να θεωρούμε αυτό το πρόγραμμα πραγματικά αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς των επιτροπών μας, που αφουγκραζόμενοι την ευρύτερη κοινωνία, και με την δική μου επιστασία, σαν επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης" και σαν υποψήφια Δήμαρχος, παρουσιάζουμε και σήμερα εδώ.
Το 'χουμε ξαναπεί, πως νοιώθουμε τυχεροί που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια περιοχή, που ευλογήθηκε από την φύση, μα τα τελευταία χρόνια βάλτωσε σε στασιμότητα.
Στο δικό μας όραμα για τον Δήμο, δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχει η βιτρίνα και οι πίσω αυλές της πόλης και του Δήμου. Δεν υπάρχουν Άνθρωποι με διαφορετικά δικαιώματα στην πρόσβαση, στον πολιτισμό, στις κοινωνικές  υπηρεσίες, στα σχολεία, στον αθλητισμό...
θέλουμε έναν Δήμο που θα προσφέρει περισσότερα στους Ανθρώπους του. Ο Δήμαρχος οφείλει να στέκεται στο πλευρό των Ανθρώπων για τα δικαιώματά τους...
Έτσι, φτάσαμε και εδώ,
να κλείνουμε την επικοινωνία μαζί σας για το πρόγραμμά μας και να παρουσιάζουμε τους υποψήφιούς μας. Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στον Δήμο μας, στον δήμο της Άρτας από όλους τους κοινωνικούς χώρους και τα κινήματα της πόλης, που ξέρουν τα προβλήματα και τις ανάγκες της, δίνοντας το δικό τους  χρώμα από την αρχή.
σήμερα εδώ, ανάμεσα σε γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, νοιώθω ότι κάνουμε μια μικρή στάση, σ' ένα μεγάλο περίπατο...
γιατί δεν είμαστε τουρίστες της πόλης, ευκαιριακοί επισκέπτες, πλανόδιοι της πολιτικής φιλοδοξίας και διαφημιστικά προϊόντα. Είμαστε οι Άνθρωποι αυτού του Δήμου, είμαστε οι Άνθρωποι αυτής της πόλης...γιατί ο Δήμος μας ανήκει στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους,  στους νέους γονείς, στους συνταξιούχους, στα παιδιά, στους ανθρώπους με αμαξίδια, σε όλους όσους ζουν και εργάζονται εδώ...
Σήμερα δεν θα μιλήσω εγώ γι αυτούς, θα μιλήσουν αυτοί...
εμείς, εσείς, όλοι μαζί, πάμε για την επόμενη στάση του τραίνου της αυτοδιοικητικής μας πορείας, είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, και μετά για την μεγάλη στάση...
την τελική ΝΙΚΗ!


   Και στο τελικό κλείσιμο της ομιλίας της η κ. Ταπραντζή καταχειροκροτούμενη είπε:

αγαπητές φίλες και φίλοι,
σήμερα εδώ, κλείσαμε μια πορεία συνδιαμόρφωσης του πρώτου μεγάλου έργου που δημιουργήσαμε...του προγράμματός μας. Κι αυτό βέβαια είναι το μεγαλύτερο καλημέρα με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας στο Δήμο Αρταίων!
Ακόμη,  παρουσιάσαμε την Ανθρώπινη ταυτότητα της παράταξής μας, το ψηφοδέλτιό μας. Ήταν μια άοκνη προσπάθεια, κυρίως δική μου, με την βοήθεια όλων σας, πολύμηνη προσπάθεια, μα όμορφη, γιατί είχε να κάνει με Ανθρώπους, τωρινούς και αυριανούς συνεργάτες. Σας κοίταξα όλους στα μάτια, είπαμε κουβέντες αληθινές, μέσα απ' την ψυχή μας. Νομίζω, και δεν είναι καθόλου εγωιστικό, πως φτιάξαμε την καλύτερη ομάδα, με διαφορά!
Συναγωνιστές μου, συνεργάτες, φίλοι και φίλες,
μένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι την τελική κρίση του λαού μας...
στις μέρες που μένουν, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο,
εμπρός για την μεγάλη ΝΙΚΗ!
στην Άρτα της ζωής μας θα είμαστε όλοι εκεί!

  Παρουσίαση 3ου μέρους του προγράμματος


Παρουσιάσαμε, λοιπόν, σε 2 εκδηλώσεις μας τον βασικό κορμό του προγράμματός μας. Το κάναμε αυτό στις 2 ακριτιές του Δήμου μας στην Ροδαυγή και την Κορωνησία, με στόχο να αναδείξουμε το σύνολο της ομορφιάς αλλά και των ιδιαιτεροτήτων του τόπου μας.Στις σελίδες που προηγήθηκαν εκθέσαμε τους βασικούς προγραμματικούς μας πυλώνες. Επιδιώκουμε να δώσουμε το στίγμα, τον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία μας, τα οποία είναι προϊόν της διάδρασης της ομάδας των υποψήφιων μέσα από συναντήσεις, εκτεταμένες συζητήσεις, και προβληματισμό των ομάδων εργασίας, υπό τον συντονισμό της επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης, υποψήφιας Δημάρχου Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια. 

Χωροταξικές παρεμβάσεις 

Οι χωροταξικές παρεμβάσεις συνδέονται κυρίως σε έργα μεγάλης κλίμακας και μακράς πνοής. Οι παρεμβάσεις αυτές απαιτούν όραμα, σχεδιασμό, αίσθηση του μέτρου, συντονισμό, συνεργασία με όμορους Δήμους, καθώς και με την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση. Επίσης απαιτούν εγρήγορση, εργατικότητα και αγώνα για την διασφάλιση πόρων από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια. Είναι ένα «ομαδικό σπορ» και τα αποτελέσματά τους συχνά αργούν να φανούν. Είναι, ωστόσο, το βαρόμετρο για την αποτελεσματικότητα μιας Δημοτικής Αρχής.

Μετά την δρομολόγηση του οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου, έργο το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2015 και δημοπρατήθηκε το 2016, θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέκταση του σχεδίου πόλεως της Άρτας με επίκεντρο τον Άραχθο: με επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή ανάμεσα στον Περιφερειακό και στο ποτάμι, με υλοποίηση της επέκτασης στην πέραν του Τριγώνου περιοχή, καθώς και από το ποτάμι μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες και την Ελεούσα. Στο πλαίσιο αυτό, με δύο νέες γεφυρώσεις, θα μπορέσει να συνδεθεί η Άρτα με την Γραμμενίτσα και την Βλαχέρνα, καθώς και με τις Κεραμάτες. Είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας, επίσης, η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης της Άρτας είναι το κυκλοφοριακό. Επιβάλλεται να γίνει μια συνολική μελέτη σε συνεργασία με την Τροχαία και τα ΚΤΕΛ, η οποία θα προτείνει λύσεις με βάση τις τρέχουσες ανάγκες και την εμπειρία των συμμετεχόντων, ώστε να αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Επιβάλλεται η δημιουργία ενός δικτύου χώρων στάθμευσης περιμετρικά (όπως για παράδειγμα στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου) και η σύνδεση των χώρων αυτών με δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων του Δήμου τα οποία ήδη υπάρχουν και θα μπορούσαν να κάνουν κυκλικές διαδρομές. Παράλληλα, είναι επιβεβλημένο να γίνει καμπάνια για την διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να χωροθετηθεί ένα αμαξοστάσιο του Δήμου στο οποίο θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα μια πρώτου  βαθμού συντήρηση και επισκευή των δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία και τον έλεγχο των σχετικών δαπανών.
Εξαιρετικής σημασίας, τέλος, είναι η φροντίδα και ο σεβασμός των δημόσιων χώρων από όλους, καθώς και η καλλιέργεια της κουλτούρας του δημόσιου χώρου μέσα από αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Είναι ο κατεξοχήν τομέας όπου, με μικρό κόστος, μπορούν να επιτευχθούν πολλαπλάσια αποτελέσματα. Τέτοιες δράσεις θα μπορούσαν να είναι η διαμόρφωση χώρων αναψυχής και βόλτας στη λίμνη, βόλτες με βάρκες, αθλητικές δράσεις στον Λόφο Περάνθης, παιδικές χαρές, πίστες για skateboard και bmx κ.ά.

Ύδρευση 

Η υδροδότηση της Άρτας θα πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της και να γίνει από το νερό του Πουρναρίου, καθώς τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και από πλευράς κόστους προσφέρεται περισσότερο από το νερό του Αγίου Γεωργίου.
Στο σημείο αυτό να σταθούμε λίγο σ’ένα θέμα, που από την πρώτη στιγμή είχαμε θέση, την συνδιαμορφώσαμε και πολύ νωρίς την εκφράσαμε δημοσίως…κάποιοι δεν μπήκαν σε θέση να την διαβάσουν καν, κάποιοι άλλοι ‘καμώνονται’ πως δεν την ξέρουν…

Για τις εξορύξεις, λοιπόν…


Είναι πάγια η θέση των προοδευτικών ανθρώπων ότι η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης και πολιτισμού. Αν, όμως, στο επίκεντρο δεν βρεθεί ο άνθρωπος σε ομόκεντρο κύκλο και ισορροπία με την φύση, αυτό θα καταλήξει να είναι μια προσοδοφόρα επιχείρηση συμφερόντων, αφήνοντας στους κατοίκους το βάρος των επιπτώσεων. Στις δομικές μας κοινωνίες, όπου δεν μπορεί μια πραγματικά λαϊκή διαχείριση "να αναπτύξει ελέγχοντας", δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κρυφτεί, ούτε πίσω από όψιμους ψευτοεπαναστατικούς μηδενισμούς, ούτε βέβαια, με πρόσχημα την όποια ανάπτυξη, πίσω από το κέρδος συμφερόντων. Αυτό που είναι άμεσα εφικτό, είναι να υπάρχει σαφής και πλήρης περιβαλλοντολογική μελέτη από αδέκαστο επιστημονικό φορέα, κι από την άλλη ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα απόφασης και ελέγχου με διαδικασίες που εμπλέκονται άμεσα οι τοπικές κοινωνίες, που όμως θα είναι και πληροφορημένες αλλά και εκφρασμένες με δημοκρατικές πλατιές διαδικασίες.

Με βάση, λοιπόν, όλα αυτά, να πούμε πως η συμμετοχή του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, υπό την επιστημονική επιστασία σαν περιβαλλοντολογική μελέτη του συντοπίτη μας καθηγητή Δημήτρη Καλιαμπάκου, αποτελεί σημαντικό παράγοντα αυτοδιοικητικής προσέγγισης στο ζήτημα... Αυτό, πέρα από την επιστημονική αρτιότητα του εγχειρήματος, την εκφρασμένη θέση για το περιβάλλον, τον διαχωρισμό μεταξύ ερευνών και εκμετάλλευσης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η απαραίτητη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, για πρώτη φορά, εντάσσεται σαν προϋπόθεση στην ίδια την περιβαλλοντική μελέτη.

Ιδού, λοιπόν "πεδίο δόξης λαμπρόν"...  Να ακουστούν,  δηλαδή, όλες οι απόψεις, να υπάρχει ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων, και όλοι μας στα βάθρα της Δημοκρατίας! Ο "Κλεισθένης" μας δίνει την δυνατότητα ώστε τα Δημοτικά συμβούλια, οι τοπικές συνελεύσεις και τα δημοψηφίσματα να γίνουν εργαλεία, όχι μόνον λαϊκής έκφρασης αλλά και απόφασης. Αυτό επιβάλλει η ιδιαιτερότητα της Ηπείρου σαν περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που πρέπει να διαφυλαχτεί και να αποτελέσει εργαλείο ήπιας ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης.

Ανάπτυξη 

Η Άρτα βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από τη μια, η ιστορική και πολιτική συγκυρία, με την σταδιακή έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Από την άλλη, οι διέξοδοι και οι προοπτικές που ανοίγονται από τους νέους οδικούς άξονες και τις δυνατότητες διεκδίκησης εθνικών και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, καθώς και από τις ευκολίες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Σε αυτό το περιβάλλον είναι επιβεβλημένη ανάγκη η θέσπιση του Τμήματος Marketing και επιχειρηματικής εξωστρέφειας, το οποίο θα προσφέρει πληροφορίες και νομικές συμβουλές για κάθε είδους επιχειρηματική δράση (πρωτογενής τομέας, τουρισμός κ.λπ.). Το Τμήμα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «ομπρέλα», πολλαπλασιάζοντας την δυναμική που καθένας από τους ενδιαφερόμενους θα είχε ως μονάδα ή ως σύμπραξη ατόμων και φορέων. Θα μπορούσε, επίσης, να συντονίσει «διαγώνια» πρωτοβουλίες και δράσεις οι οποίες θα έχουν ως σκοπό την πολυδύναμη και πολύπλευρη προβολή της Άρτας.

Ο Δήμος θα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό όσων επιχειρούν. Δίνοντας κίνητρα για νέες επιχειρήσεις, προβαίνοντας σε ρύθμιση των οφειλών για τα δημοτικά τέλη και συμβάλλοντας ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την έκδοση αδειών. Η ψηφιακή τεχνολογία θα πρέπει να μπει στην υπηρεσία του δημότη, δίνοντας την δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών κι άλλων εγγράφων, παρακάμπτοντας, με τον τρόπο αυτό, την γραφειοκρατία.

Πάνω απ’ όλα, ένας σύγχρονος Δήμος θα πρέπει να είναι ένας ανοιχτός Δήμος. Με εξωστρέφεια, με συνεργασία με άλλους Δήμους, Πανεπιστήμια, φορείς, επιμελητήρια. Προσφέροντας ιδέες, προτάσεις και λύσεις και, πάνω απ’ όλα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους! 

Για έναν σύγχρονο Δήμο 


Πάνω απ’ όλα, ένας Δήμος θα πρέπει να είναι το εργαλείο για την έκφραση της βούλησης των Δημοτών. Ως Δημοτική Αναγέννηση, θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα που μπορεί να κατακτήσει ένας Δήμος είναι να καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα. Ταυτότητα είναι όλα αυτά που μετατρέπουν έναν Δήμο από απλή διαχειριστική αρχή σε «σπίτι» για τους δημότες. Θα πρέπει να τεθεί σε πρώτο πλάνο η καθημερινότητα του πολίτη. Μέσα από αισθητικές παρεμβάσεις να διασφαλιστούν όλες αυτές οι συνθήκες που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ζητήματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ύδρευση, το κυκλοφοριακό, η κοινωνική πολιτική δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα και αποσπασματικά. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μέρος ενός ενιαίου και στιβαρού παρεμβατικού λόγου, ο οποίος πηγάζει από τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συνόλου και καλείται να τις υπηρετήσει, οδηγώντας τον Δήμο, ως σύνολο, στο αύριο. 

  Παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων της Δημοτικής Αναγέννησης, με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.