22 Ιουλ 2019

5 πράξεις και 1 παράλειψη δίνουν ήδη το σαφές ιδεολογικό στίγμα της νέας κυβερνησης - VIDEO

Για εργασιακές σχέσεις, κοινωνικό κράτος, ασφαλιστικό


   ►1η πράξη : Ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου ανατέθηκε στον πρώην γενικό διευθυντή του ΣΕΒ. Ο ΣΕΒ είναι η οργάνωση που έχει αντιταχθεί σε οποιοδήποτε μέτρο ενισχύει τη θέση των εργαζομένων. Ο ΣΕΒ προσέφυγε πριν λίγο καιρό στα δικαστήρια για να ακυρώσει απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των μισθών των εργαζομένων στη βάση των τριετιών.
   ►2η πράξη: Στις υπουργικές θέσεις επανήλθαν στελέχη, όπως ο κ.Βρούτσης και η κ.Στρατινάκη, των κυβερνήσεων που εκτίναξαν την ανεργία στο 28%, που μείωσαν των κατώτατο μισθό και θέσπισαν τον υποκατώτατο, που κατήργησαν τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
   ►3η πράξη: Κατάργηση της ειδικής γραμματείας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Η κατάργηση της αυτοτέλειας του ΣΕΠΕ συνιστά σαφή υποβάθμιση της ελεγκτικής του δράσης στους εργασιακούς χώρους και είναι απολύτως δηλωτική των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης για την παραβατικότητα στους χώρους εργασίας .
   ►4η πράξη: Χθες ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα σχέδιο περιορισμένων φορολογικών ελαφρύνσεων για το 2020 (αρκετά περικομμένο σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες), αφού προηγουμένως δήλωσε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να παραβιάσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 %. Αν πράγματι θέλει να είναι συνεπής και στις δύο δεσμεύσεις του, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρει από κάπου 1,8 δις. Από πού θα προκύψουν αυτά; Στην κοινωνική αλληλεγγύη η αρμόδια υφυπουργός μίλησε για εξορθολογισμό των επιδομάτων, φράση copypaste από τις συστάσεις του ΔΝΤ που παραπέμπει για όσους γνωρίζουν σε περικοπές. Είναι αυτά που ο Πρωθυπουργός χθές χαρακτήρισε επιδόματα της φτώχειας.Προτίθεται από τον « εξορθολογισμό» – περικοπή αυτών να καλύψει την τρύπα των 1,8 δις για να μειώσει το φόρο στις επιχειρήσεις; Γιατί δεν λέει τι προτίθεται να κάνει; Δεν δικαιουύνται να το γνωρίζουν οι πολιτες;
   ►5η πράξη: Στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, επιδίδεται στην διακίνηση ψευδών ειδήσεων. Διόλου τυχαία όλες αυτές οι ψευδείς ειδήσεις συνθέτουν μια εικόνα κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης την ώρα που επανέρχονται από τα στελέχη της νδ τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ή και τις κύριας ασφάλισης.
   ►Παράλειψη: Ποιο τελικά είναι το σχέδιό της νέας κυβέρνησης για το ασφαλιστικό; Γιατί ενώ δηλώνει ότι θα καταργήσει το υφιστάμενο σύστημα δεν λέει τι ακριβώς θα φέρει στη θέση του; Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες; Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για παράδειγμα, θα επαναφέρει το σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων αυξάνοντας τις εισφορές τους;

Από την ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.