18 Σεπ 2019

Το σκάνδαλο δεν γίνεται «σκευωρία»!

Είναι άραγε τόσο μεγαλόθυμος ο Μητσοτάκης και δεν σηκώνει το γάντι που του έριξε δημόσια ο Τσίπρας;


   Είναι, άραγε, τόσο μεγαλόθυμος ο πρωθυπουργός και προσφέρει δείγματα πολιτικού πολιτισμού; Από χθες, πάντως, έτσι παρουσιάζεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αφού έγινε γνωστή η πρόθεσή του να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης Novartis τον Αλέξη Τσίπρα.
   Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Κατ' αρχάς αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία να αποφαίνεται ένας πρωθυπουργός -θετικά ή αρνητικά- πριν γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο του φακέλου της Δικαιοσύνης που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορά τον τέως πρωθυπουργό και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.
   Γνωρίζει μήπως ο Κυρ. Μητσοτάκης ποια στοιχεία περιλαμβάνει ο φάκελος αυτός για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο; Πώς λοιπόν τάσσεται υπέρ της παραπομπής του ενός, από τη στιγμή που το περιεχόμενο του φακέλου θα γίνει γνωστό σήμερα;
   Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι μεγαλόθυμος. Απλώς εφαρμόζει ένα παιχνίδι τακτικής. Θέλει να κατευνάσει την πλευρά του κόμματός του που επιθυμεί τη δίωξη, προσφέροντάς τους τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αλλά και εκείνη που δεν διακατέχεται από πολιτικό ρεβανσισμό και διαφωνεί με την «ενοχοποίηση» του Τσίπρα.
   Υπάρχει όμως και ένα τρίτο στοιχείο που εμπλέκεται στην υπόθεση και φαίνεται να το αγνοεί -ηθελημένα ή αθέλητα- ο Κ. Μητσοτάκης: το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη Ν.Δ. και ότι έχει δεσμούς με αυτήν. Το ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός μόνο εύκολο δεν είναι, από τη στιγμή που σε μία πλευρά του δεσπόζει ο Αντ. Σαμαράς.
   Άλλωστε, το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι η «ηρωοποίηση» του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον έχει προκαλέσει δημόσια να προχωρήσει ακόμα και σε Ειδικό Δικαστήριο για να μάθει όλη η χώρα τι συνέβη στον χώρο του φαρμάκου με την περίπτωση της Novartis.
   Αυτό είναι το ζητούμενο. Με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, το επίκεντρο της υπόθεσης έχει ξεφύγει από τη διαλεύκανση του σκανδάλου και έχει εστιαστεί αλλού. Η ίδια η λέξη σκάνδαλο έχει αντικατασταθεί από τη λέξη «σκευωρία». Αλήθεια, στην περίπτωση του Αν. Λοβέρδου, του οποίου η υπόθεση για το ίδιο θέμα έχει φτάσει στη Βουλή, έχει αποφασίσει η Ν.Δ. τι θα κάνει;
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.