19 Σεπ 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις για Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ

- H Δικαιοσύνη ζητά την άρση της ασυλίας του, για το κακούργημα της δωροληψίας, σχετικά με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis
- Καλύπτουν με πέπλο σιωπής την ποινική δίωξη κατά του Λοβέρδου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή
- ΣΥΡΙΖΑ: Όσο και αν προσπαθεί η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών


   «Οι σημερινές αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Αυγής» για το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού.
   «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για «σκευωρία», βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.
   Όσο και αν προσπαθεί, λοιπόν, η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
   «Ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί «σκευωρίας» και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες.
   Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει «χάσει πάσα ιδέα για το FBI», επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis».
   Πάντως, μόνο ως τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο χρόνος της διαβίβασης της δικογραφίας για τη δήθεν σκευωρία στην Βουλή. Αντίθετα, συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας. Στο πόρισμα αυτό περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου.
   Επισημαίνεται ότι και η Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης κινούνται με χαρακτηριοστικά αργή διαδικασία, όσον αφορά την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου, σε αντίθεση με την ταχύτητα που έδρασαν στην περίπτωση ασυλίας Πολάκη (που δεν τήρησαν ούτε την προβλεπόμενη τριήμερη προθεσμία) και της Προκαταρκτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε στον Άρειο Πάγο τη δικογραφία στις 29 Αυγούστου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας την κράτησε στα συρτάρια του έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα στη Βουλή να φτάσει στις 11 Σεπτεμβρίου.
   Αλλά και εντός Βουλής οι διαδικασίες καθυστερούν. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή αφού θα έχει περάσει ένας μήνας από την αποστολή της δικογραφίας. Και μετά θα πρέπει να μεσολαβήσει και η απόφαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου.
   Κατόπιν αυτών, δυστυχώς, αν κάποιος έλεγες ότι καλύπτουν με πέπλο σιωπής την ποινική δίωξη κατά του Α. Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, δεν θα απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.