20 Ιουλ 2023

Σχετικά με το λουκέτο των ΕΛΤΑ στο Κομπότι Άρτας

Όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό ότι λουκέτο έμπαινε και στα ΕΛΤΑ στην Άγναντα...


Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ Κομποτίου Άρτας

   Η Παρασκευή 21 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Κομπότι Άρτας. Από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου μπαίνει λουκέτο.
   Είναι ένα από τα εκατοντάδες Ταχυδρομικά Καταστήματα που η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να κλείσει, ονομάζοντας αυτή την κίνηση «αναδιοργάνωση». Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Η αποδιοργάνωση ονομάζεται «αναδιοργάνωση», το κλείσιμο υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες και η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ημέτερα ιδιωτικά συμφέροντα βαπτίζονται «εκσυγχρονισμός», η απορρύθμιση καίριων δημόσιων υπηρεσιών παρουσιάζεται ως «μεταρρύθμιση».
   Είναι ίδιον της νέας-παλιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη η συστηματική υπονόμευση δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπως είναι τα ΕΛΤΑ, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βάσει σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο (2013) έχουν καταστεί φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας ως το τέλος του 2028, κάτι που πλέον καταστρατηγείται και τυπικά, ενώ παράλληλα, βάσει του Ν.4053/2012 όσο και από το καταστατικό του Οργανισμού, υφίσταται ως υποχρεωτική αποστολή τους, η «παροχή καθολικών και προσβάσιμων υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα».
   Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες, που αδιαφορούν για το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ έχουν την υποχρέωση να λειτουργούν κυρίως με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον διαθέτοντας τις υπηρεσίες τους, τόσο στο κέντρο κάθε πόλης όσο και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές και για το λόγο αυτό συνιστά ανεκτίμητης αξίας το δίκτυο καταστημάτων που διαθέτουν, αποτελώντας παράλληλα το συνεκτικό κοινωνικό, επαγγελματικό και οικονομικό ιστό της ζωής σε κάθε μικρό ή μεγάλο χωριό και σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
   Δεν τους ενδιαφέρει η περαιτέρω απομόνωση της ελληνικής περιφέρειας ούτε οι συνέπειες της επιβάρυνσης των κατοίκων και των επαγγελματιών, που θα πρέπει πλέον να μετακινούνται στο κέντρο της Άρτας.
   Το ζητούμενο, όμως, για όλους εμάς είναι, με συνεργασία και αταλάντευτη αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Να μην επιτρέψουμε να συσσωρευτούν και άλλα προβλήματα στην ήδη πληττόμενη περιφέρεια και στους ανθρώπους της.

   Όλγα Γεροβασίλη
   Δ’ Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


ΥΓ1: Αυτό που συνέβη είναι ο ορισμός της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. Το πλιάτσικο των απευθείας αναθέσεων ακόμη και σε γαλάζιο βουλευτή, ο μηχανισμός υψηλόμισθων συμβούλων, τα 280 εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων που δόθηκαν δήθεν για τη διάσωσή των ΕΛΤΑ και -εκ του αποτελέσματος- δεν έκαναν τίποτα, είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το πάρτι που έστησαν...
ΥΓ2: Όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό ότι λουκέτο έμπαινε και στα ΕΛΤΑ στην Άγναντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.