11 Αυγ 2023

Εξαφανίστηκε μέχρι να... του μεγαλώσουν τα γένια!

- Σιγή ασυρμάτου για την ανεμπόδιστη κάθοδο των νεοναζί χούλιγκανς και τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφιεια
- Δεν εξέφρασε καν τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονημένου
Εξαφανίστηκε ώστε να μη μπει στο κάδρο του επιτελικού μπάχαλου, που οι ίδιοι δημιούργησαν


   Εκνευρισμός επικρατεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη, καθώς κάθε καλοκαίρι φροντίζει να φιλοτεχνήσει το προφίλ του με ανέμελες φωτογραφίες από την παραλία και τα απαραίτητα διθυραμβικά σχόλια. Τελευταία φορά εθεάθη στα Χανιά σε πάρτι μεγαλοεπιχειρηματία, την προηγούμενη ημέρα της εφόδου. Από τότε σιγή ασυρμάτου.
   Εξαφανίστηκε ώστε να μην εμπλακεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την αρνητική εικόνα, όπως εξάλλου συνηθίζει να πράττει σε όλες τις αντίστοιχες δύσκολες περιπτώσεις. Δείχνει, όμως, και τη λουδοβίκεια λογική του, αφού δεν εξέφρασε καν τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού.
   Αφήνει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι πιστοί υφιστάμενοί του, οι οποίοι όμως με τη σειρά τους επίσης θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Ούτε κουβέντα, βέβαια, για ευθιξία ή απόδοση πολιτικών ευθυνών για όσα έχουν αποκαλυφθεί και αποκαλύπτονται συνεχώς.
    Άφαντη, λοιπόν,  η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, την ώρα που οι αποκαλύψεις οδηγούν σε τραγικά συμπεράσματα. Το λιγότερο μπάχαλο. Το περισσότερο, «ντάντεμα» και συγκάλυψη για τους φασίστες, που η αστυνομία ακολουθούσε την πορεία τους και δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.
   Ξεκάθαρες ευθύνες σε επιχειρησιακό επίπεδο. Αλλά σε μια χώρα με θεσμούς, νόμους, όργανα, αρμοδιότητες και την πολυπληθέστερη κυβέρνηση, δεν μπορεί να φταίνε μόνο και πάντα «οι αρμόδιοι παράγοντες». Υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες! Αυτές οδήγησαν σε εγκληματική αμέλεια με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη.
   Οι ευθύνες μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης είναι σαφείς. Στη χώρα που η κυβέρνηση αποδεδειγμένα παρακολουθούσε από τους υπουργούς της μέχρι και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν μπορεί ευθύνες για ένα τέτοιο μακελειό να έχει μόνο ο επικεφαλής της Τροχαίας Ιωαννίνων και των άλλων περιοχών που πέρασε το κονβόι.
   Το «επιτελικό» μπάχαλο σε κάθε τραγωδία (Τέμπη, ναυάγιο Πύλου, φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, ανενόχλητη επέλαση των ναζί και δολοφονία) δεν μπορεί διαρκώς να χρεώνεται σε σταθμάρχες, τροχονόμους, λιμενικούς, δημάρχους και πυροσβέστες και η κορυφή της κυβέρνησης να είναι πάντα εξαφανισμένη με μόνη έννοια να παραμένει εκτός κάδρου και ευθυνών. Και να εμφανίζεται αξύριστος, μετά από τρεις-τέσσερις μέρες, για να κάνει ανέξοδες διαπιστώσεις, να δίνει συγγνώμες κενές περιεχομένου και να εκστομίζει κούφια λόγια του στυλ «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και η κυβέρνηση θα εκπονήσει σχέδιο που θα λύσει το πρόβλημα».
   Για όλες αυτές τις τραγωδίες κάποιος έχει την πολιτική ευθύνη. Και όσο συνεχίζει να αρνείται να την αναλάβει, γιατί οι επικοινωνιολόγοι του λένε ότι έτσι θα μένει εκτός κάδρου και θα συνεχίσει να κερδίζει με 41%, τόσο θα μας οδηγεί από τη μια τραγωδία στην άλλη.
   Με μούσια ή χωρίς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.