Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 4ΧΡΟΝΗ ΜΕΛΙΝΑ! «ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΠΟΛΑΚΗ...»

«Το πόρισμα λέει βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου καθώς δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβια και τη χορηγούμενη δοσολογία», αποκάλυψε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Μελίνας Παρασκάκη, που είχε χάσει τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου 2015, μετά από μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Η κ. Παπασπύρου είπε ότι το πόρισμα, που μόλις εκείνη την ώρα πήρε στα χέρια της με κλητήρα, δεν είναι όμοιο με αυτά που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο καταλογίζει περίπου τις ίδιες ευθύνες,

στην αναισθησιολόγο και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

«Το πόρισμα έχει σταλεί, όπως φαίνεται, στις 16/2 με κοινοποίηση και σε μένα. Έρχεται ταχυδρομικώς. Εγώ το ζήτησα τώρα γιατί θα ερχόταν αργότερα αύριο, μετά τη Δευτέρα. Εγώ το ζήτησα και ήρθε μετά τον ντόρο που έγινε για να δω τι γίνεται», είπε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Στην παρέμβαση που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι μετά τις καταγγελίες του στη Βουλή βιάστηκαν να γράψουν άλλο πόρισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό είναι, τι κάνει “νιάου νιάου” στα κεραμίδια».

Βαριά ιατρική αμέλεια στην Νεκταρία Πολάκη, την αναισθησιολόγο-εξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο πόρισμά τους που επί 26 μήνες δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα για τη Νεκταρία Πολάκη προκύπτουν «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο ίδιο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, καταλογίζεται ακόμα «αμέλεια» στην καρδιολόγο Κ.Τ. και τη νοσηλεύτρια Δ.Β. εξαιτίας «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, μιλώντας επίσης στον Νίκο Στραβελάκη ανέφερε ότι «θα το πάω μέχρι τέλους, θα κάνω μηνύσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: