Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΥΟ SU- 57 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ένα βίντεο που δείχνει δύο Su-57 να επιχειρούν από την αεροπορική βάση Khmeimim ( Χμειμίμ) της Ρωσίας στη Συρία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αν πρόκειται  για ένα αληθινό βίντεο, γεγονός το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, τότε πρόκειται για την πρώτη αποστολή του μαχητικού πέμπτης γενιάς.
Το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου χάρη σε μία ανάρτηση που έκανε που ένας ανταποκριτής στη Βηρυτό, ο δημοσιογράφος Wael Al Hussaini στο twitter. Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρει το RT τα δύο πολεμικά αεροσκάφη που φαίνονται στο βίντεο μοιάζουν με το Su-57, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο. 
Το ρωσικό μαχητικό Su -57 που κατασκευάζει η εταιρεία Sukhoi,
πέταξε στους αιθέρες για πρώτη φορά το 2010, ωστόσο φέτος βγήκε στην παραγωγή. 



O Ρώσος αναπληρωτής Άμυνας Γιούρι Μπόρισοβ (Yuri Borisov) αποκάλυψε στις 8 Φεβρουαρίου ότι το Υπουργείο αναμένεται να υπογράψει ένα σύμφωνο για την πρώτη μοίρα των 12 Su-57 το 2018. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση των δοκιμών έχει ολοκληρωθεί και ότι τα Su-57 βρίσκονται σε φάση εκπαίδευσης. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ελπίζει ότι περίπου 220 Su-57 αναμένεται να είναι επιχειρησιακά μεταξύ του 2020 με 2030. 

Η είδηση όπως αναρτήθηκε στο twitter από τον Wael Al Hussaini:


Exclusive deploying its brand new fifth generation fighter jet the Su-57 in AB

2 Su-57
4 Su-35
4 Su-25
1 A-50U were deployed in the AB in Latakia/Jableh today


Όπως αρμόζει σε ένα μαχητικό της νέας γενιάς το Su-57 είναι εξοπλισμένο με ένα πρωτοποριακό σύστημα αεροηλεκτρονικής (avionics system) ικανό να εκτιμά αυτόνομα τις καταστάσεις στο πεδίο της μάχης.

Σε κάθε περίπτωση όπως επισημαίνει το RT ένα σημαντικό μέρος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας επιστρέφει στην πατρίδα του από τη Συρία, αφότου ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε την αποχώρηση τους το Δεκέμβριο ανακηρύσσοντας τη νίκη επί τους πιο σκληρηνοπηρυνικούς τρομοκράτες παγκοσμίως, η οποία επήλθε με τη βοήθεια των σύρων και ιρανών συμμάχων. 

H αυθεντικότητα του βίντεο δεν μένει παρά να επιβεβαιωθεί. 


Με πληροφορίες από το RT

Α.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: