Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΤΕ ΚΚΕ ΦΩΚΙΔΑΣ - ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ


Σχόλια του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και την έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού
Το ΚΚΕ καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο.
Εδώ και πολύ καιρό, το ΚΚΕ έχει αναδείξει τους τεράστιους κινδύνους, που εξελίσσονται στην περιοχή μας σε βάρος των λαών και έχει αντιπαρατεθεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα,
προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των “συμμάχων”, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.
Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας οδηγεί το λαό σε μεγάλες περιπέτειες.
--------------------------------------------------------------------
                Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει τις μεγάλες του ανησυχίες για τις εξελίξεις στην περιοχή και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είτε καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για “θετική ατζέντα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε εναπόθεταν το όλο ζήτημα στην παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟϊκού παράγοντα. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μόλις πριν λίγες μέρες, σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας έκανε λόγο για “τζούφιες γεωτρήσεις” της Τουρκίας. Αυτή η αντιμετώπιση των εξελίξεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική που εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο τροφοδοτεί την προκλητικότητα της “συμμάχου” Τουρκίας, αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες.
Το ΚΚΕ ζητά να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην περιοχή που επέβαλαν την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ
17/6/2019
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
Παπαχρήστου 1, Άμφισσα, 33100
Τηλ-φαξ: 22650 29582
mail: kke.fokida@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: