Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Βόλος τίμησε τον Πολιούχο του Αγιο Νικόλαο

Μήνυμα να ξεφύγουμε από τα λαμπιόνια και να δούμε την ουσία της ζωής και των Χριστουγέννων, να δούμε πόσο ωραία είναι η ζωή όταν μετανοούμε και να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα, όπως μας παροτρύνει ο Άγιος Νικόλαος, έδωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στον σημερινό λαμπρό εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου και τη λιτανεία της εικόνας στην παραλία του Βόλου.
Οι εκδηλώσεις, στις οποίες παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ξεκίνησαν με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στην ομιλία του τόνισε ότι η σημερινή γιορτή είναι πρόσκληση για αναμέτρηση με τον Άγιο απέναντι στη δική του πίστη και στην εμπιστοσύνη στο Θεό. «Μας καλεί να αναμετρηθούμε με την αγιότητά του. Μας καλεί να αναμετρηθούμε στην ασκητική του πορεία και ν’ αποποιηθούμε την απληστία και την αυταρέσκεια. Η γιορτή του Αγ. Νικολάου είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ», τόνισε και πρόσθεσε ότι σήμερα έχει χαθεί η πίστη και η εμπιστοσύνη στο Θεό, ενώ ο άνθρωπος περιφρονεί το κοινωνικό σύνολο. Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε τον 21ο αιώνα, τρομακτικό, διότι η τρομοκρατία κυριαρχεί και ο Άγιος Νικόλαος έρχεται να μας δείξει τι σημαίνει πραγματική αγάπη. Ζήτησε δε «να ξεφύγουμε από τα λαμπιόνια και να δούμε την ουσία της ζωής και των Χριστουγέννων. Να δούμε πόσο ωραία είναι η ζωή όταν μετανοούμε. Ο Άγιος μας παροτρύνει για αληθινά Χριστούγεννα και να δούμε την ουσία των πραγμάτων. Να συσφίξουμε τους εαυτούς μας για κοινωνική αλληλεγγύη και πίστη». Ο ιεράρχης ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς, τους διακόνους και τους πολίτες, δηλώνοντας ότι «όλοι μαζί δίνουμε αγώνα και το σημαντικό είναι να μπορούμε να συγχωρούμε». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, να γιορτάσουμε ανέφελα Χριστούγεννα και να ευχαριστήσουμε το Θεό, για τον τόπο που ζούμε και που αποτελεί επίγειο παράδεισο.. Η λιτάνευση τής εικόνας στήν παραλία τού Βόλου. https://www.facebook.com/volospanemorfipolis/videos/1451960368235087/

Δεν υπάρχουν σχόλια: