Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βόρειοι άνεμοι και ενδεχόμενη ελαφρά χιονόπτωση στο Πήλιο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για το επόμενο διήμερο, με τον Δεκέμβριο, τον πρώτο μήνα του χειμώνα, να κάνει αισθητή πλέον την παρουσία του. 
Η καθοδική πορεία του υδραργύρου μεταφράζεται σε μείωση 8 τουλάχιστον βαθμών, σε σύγκριση με τη μάλλον ανοιξιάτικη διάθεση του καιρού στο διάστημα που προηγήθηκε. Η πτώση της θερμοκρασίας, που άρχισε να γίνεται αισθητή από χθες, θα ενταθεί στο επόμενο διήμερο και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, οπότε ακολουθεί και πάλι ανοδική πορεία ο υδράργυρος. «Πρόκειται για μια μεταβολή η οποία θα δώσει ασθενείς βροχές, βόρειους ανέμους και λίγο χιόνι, αλλά το σημαντικό είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας» Αλλαγή σκηνικού αναμένεται, εξάλλου, το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, οπότε και θα ακολουθήσει  ανοδική πορεία και πάλι ο υδράργυρος.
Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη εικόνα του Δεκεμβρίου, ο οποίος εικάζεται ότι θα είναι ο ψυχρότερος των τελευταίων ετών, ο κ. Καντερές δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα δεδομένα αφορούν κυρίως τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, χωρίς να επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής για την Ελλάδα.
Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών θα έχουν, ωστόσο, χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, καθώς σήμερα Τρίτη θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς στη Μαγνησία, και στον Βόλο ειδικότερα από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο, Τετάρτη, θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς και στον Βόλο από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη θα κυμανθεί από -01 έως 13 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία, και στον Βόλο αντίστοιχα από 06 έως 13 βαθμούς. Την Παρασκευή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να σημειωθεί μικρή άνοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: