Είδαμε τον "Καζαντζάκη" του Γιάννη Σμαραγδή.

Πρόκειται για μία σημαντική, κατά την ταπεινή μας γνώμη, ταινία. Εξαιρετικής σκηνοθεσίας του μοναδικού μας Γιάννη Σμαραγδή, που είμαστε τόσο τυχεροί που τον έχουμε. Σπουδαίων ερμηνειών χωρίς καμία αμφιβολία.
Τι να πεις για τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο ως Νίκο Καζαντζάκη, την Μαρίνα Καλογήρου ως Ελένη Καζαντζάκη, τον Θοδωρή Αθερίδη ως Γιώργη Ζρμπά, τον Νίκο Καρδώνη ως Άγγελο Σικελιανό,την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, τον Αργύρη Ξάφη ως πατέρα του, την Μαρία Σκουλά ως μητέρα του. Την Ίτκα που ενσαρκώνει η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Αλέξανδρος Κολλάτος, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλμάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο της «Καλής Μάγισσας» η Anthoula Katsimatides και στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, μια εμφάνιση έκπληξη από τον Νίκο Μαρινάκο. Άλλοι άξιοι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην ταινία είναι η Όλγα Δαμάνη και η Έρση Μαλικένζου, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Τάκης Παπαματθαίου. Συμμετέχει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται ο σπουδαίος Στάθης Ψάλτης.  Ο Στέφανος Ληναίος ήταν άριστος ως γηραιός Καζαντζάκης.
Η ταινία πραγματοποιεί μια σπουδαία αναδρομή στη ζωή του μεγάλου Έλληνα, ιδίως στους πιο σημαντικούς σταθμούς της.
Είναι μια εξαιρετική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βίου μιας σπουδαίας προσωπικότητας από τις σημαντικότερες παντοτινά αυτού του τόπου. 
Κανείς να μην χάσει αυτή την ταινία.
Εμείς την είδαμε στον κινηματογράφο Αθηνά (Σολωμού) στο Χαλάνδρι ένα ωραίο κινηματογραφικό στολίδι της περιοχής μας, την προηγούμενη Πέμπτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο