Οι τρέχουσες τοπικές πολιτικές εξελίξεις.

Οι εξελίξεις ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών της 18ης Μαίου 2019, στην τρέχουσα περίοδο, έχουν ως εξής:
ο νυν Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ακόμα, δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στον συνδυασμό του. Οι συνεργάτες που τον στήριξαν φαίνεται ότι θα τον ξαναστηρίξουν. Είναι προφανής η βούληση του συνδυασμού να θέλει να κριθεί για το έργο του στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο συνδυασμός της Νέας Πνοής μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του τ. Δημάρχου Κώστα Ιωαννίδη θα εκπροσωπηθεί όπως είναι γνωστό από τον νυν επικεφαλής της Γιάννη Πισιμίση. Τον Γ. Πισιμίση στηρίζουν αναφανδόν οι τέως Δήμαρχοι Κώστας Ιωαννίδης και Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες στην Νέα Πνοή (Τσιλιγκάκης Κάππας κλπ). Επίσης η τοπική οργάνωση είναι μαζί του και η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, από τον συνδυασμό αυτό όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει αποχώρησαν τα κορυφαία στελέχη του Κατερίνα Χρυσοπούλου και Τάσος Δημητρίου. Η πρώτη δεν έχει ενημερώσει ακόμα για την επόμενη κίνησή της, ενώ ο δεύτερος προσχώρησε και κατεβαίνει στις εκλογές με τον συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου.
Ο τελευταίος την ερχόμενη Κυριακή 21/10/18 στις 12.00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων πραγματοποιεί την πρώτη του συγκέντρωση και ομιλία που επιθυμεί να είναι μαζική και δυναμική και να στείλει μήνυμα ισχυρής υποψηφιότητας. Προς τον σκοπό αυτό βρέθηκε την Παρασκευή στη Λαϊκή Αγορά αλλά και στο κέντρο της πόλης.
Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη διάσπαση στην τοπική δημοτική συντηρητική παράταξη φαίνεται να έχει σοβαρά και μάλλον μόνιμα χαρακτηριστικά. Περαιτέρω, ανεξαρτήτως των πιο ήπιων τόνων στο προσκήνιο, μάλλον μαίνεται υπόγειος πόλεμος μεταξύ τους στο παρασκήνιο.
Η "Δράση" χωρίς την "Αναταρσία" αλλά δίχως και τους Συριζογενείς υποψήφιους (Βεροιόπουλος) της προηγούμενης εκλογής κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Γιάννη Τσούτσια σαν ανεξάρτητη τοπική υποψηφιότητα με τα γνωστά και πολύχρονα χαρακτηριστικά της. Όπλα της η δημόσια παρουσία της στα δημοτικά όργανα, η κινηματογραφική λέσχη, οι εκδηλώσεις της και η εν γένει δραστηριότητα που έχει αναπτύξει. Η Δράση αυτή τη φορά δεν θα επικαλεστεί Αριστερά χαρακτηριστικά αλλά μάλλον τοπικά.
Ο συνδυασμός "Πρόοδος στα Βριλήσσια" με επικεφαλής τον Κώστα Παπασπηλίου εκθέτει εκ νέου υποψηφιότητα με σκοπό όπως δηλώνει ο ίδιος να κατακτήσει το δημαρχιακό αξίωμα. Θεωρεί επίσης ότι με την ανανεωμένη ομάδα του θα ξεπεράσει τώρα κατά πολύ το 12% που είχε πάρει στις προηγούμενες δημοτικές ώστε να περάσει στο δεύτερο γύρο. Μιλά για ανήθικο πόλεμο που γίνεται εναντίον του και απευθύνεται στους πολίτες με εφόδια την πολύχρονη γνώση και εμπειρία του.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων" (ΚΚΕ) θα εκθέσει και αυτή πάλι υποψηφιότητα με σκοπό την αύξηση των ποσοστών της και την ισχυροποίηση του αγώνα της.
Τέλος, αυτή την ώρα δεν είναι γνωστό εάν ο συνδυασμός της "Ανοιχτής Πόλης" (ΣΥΡΙΖΑ) θα εκθέσει εκ νέου αυτοτελή υποψηφιότητα. Όπως είναι γνωστό η κεντρική θέση του κόμματος είναι η ενίσχυση σοβαρών προοδευτικών υποψηφιοτήτων, αλλά τοπικά απόφαση δεν έχει ληφθεί.          

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο