"ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ".

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΑΡΙΚΟΣ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αγαπητοί Γονείς,

την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, (Κισσάβου 11, ισόγειο) εισηγητής θα είναι ο π.Ιωάννης Τσαπαρίκος με ένα θέμα που απασχολεί ήδη ή θα απασχολήσει κάποια στιγμή όλους μας :
"ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ"
 Πρόκειται για μια συνάντηση αφιερωμένη στους εφήβους, και στον καθοριστικό ρόλο της σύγχρονης οικογένειας στην κοινωνικοποίηση και ηθικοποίηση τους.
Στόχος είναι μια συστημική προσέγγιση της σχέσης οικογένειας με εφήβους σε μια τόσο ευαίσθητη και μεταβατική περίοδο όπως αυτή της εφηβικής ηλικίας.Θα τονιστεί ότι ο εσωτερικός διάλογος οικογένειας- εφήβου αλληλεπιδρά με έναν άλλον ευρύτερο, αυτόν της οικογένειας με την κοινωνία, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια νέα κοινωνική συν αντίληψη.
 Μπορεί άραγε η σύγχρονη οικογένεια να μην είναι παθητικός θεατής, αλλά να είναι ενεργός συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος προς τον έφηβο στο δυσχερές, πολύπλοκο και πολυσύνθετο εγχείρημα της από κοινού διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης μιας πιο ολοκληρωμένης προσωπικότητας, ικανής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών;
Πολύτιμος αρωγός της οικογένειας και της κοινωνίας στον διάλογο αυτό μπορεί να είναι και η Εκκλησία καθώς ο έφηβος στην περίοδο αυτή διαμορφώνει ποιότητα ήθους στις διαπροσωπικές του επαφές και στην συμπεριφορά του ως πολίτης.

Σας περιμένουμε!

Βιογραφικό ομιλητή
     Ο π. Ιωάννης Τσαπαρίκος γεννήθηκε στη Σάμο το 1964  και  κατοικεί στην Αθήνα  από  το 1975. Χειροτονήθηκε κληρικός το 1994 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Σπούδασε Θεολογία και Συστημική Θεραπεία και υπηρετεί από το 2006 στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων. Είναι υπεύθυνος  των τομέων Νεότητας, Γάμου και  Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δραστηριοποιείται στην παρουσίαση ομιλιών καθ' έτος στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων. Επίσης, είναι υπεύθυνος  του ενοριακού κύκλου μητέρων και παρουσίασης βιωματικού σεμιναρίου για την οικογένεια σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό ίδρυμα ''Διακονία'. Ταυτόχρονα  είναι υπεύθυνος για την κατηχητική σύναξη,  αλλά και για την αγαστή συνεργασία με  όλα τα εκπαιδευτήρια της ενορίας.
Ευαισθητοποιείται στον  ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας, ιδίως  της δοκιμαζόμενης στις μέρες μας οικογένειας, επηρεασμένος  κι από την θητεία του ως εφημέριος του Νοσοκομείου Παίδων ''Αγία Σοφία'' κατά το παρελθόν. Ενημερώνεται τακτικά για τις σύγχρονες προσεγγίσεις της Ποιμαντικής μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων και συμμετέχει σε Διεθνή Συνέδρια Ψυχοθεραπείας ( EFTA).

Με εκτίμηση

Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο