ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΡΣΕΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΠΑΔΒ και ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΥ

"Διαβολήν μίσει..." (να μισείς την συκοφαντία)

Επειδή σε ιντερνετική "ανεξάρτητη" σελίδα διαβάσαμε με έκπληξη την προσπάθεια απαξίωσης της ορθής διοικητικής και διαχειριστικής διοίκησης του ΟΚΠΑΔΒ που αφορά την σύνταξη του Προϋπολογισμού του έτους 2020, ενημερώνουμε επίσημα σε περίπτωση που η κα Χρυσοπούλου δεν το γνωρίζει ή δεν είχε ενημερωθεί ενωρίτερα, ότι το σχέδιο του  Προϋπολογισμού για το 2020 του ΟΚΠΑΔΒ, είχε ήδη εγκριθεί από την τακτική συνεδρίαση του ΟΚΠΑΔΒ με την υπ. αριθ. απόφαση 50/20.9.2019
(ΑΔΑ: ΩΣΑΟΟΛΔ0-Ξ0Γ - Κατάρτιση σχεδίου Προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων» έτους 2020)

Υποβλήθηκε δε ως οφείλαμε  στο Παρατηρητήριο Οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α το οποίο γνωμοδότησε θετικά και το δημοσίευσε την Παρασκευή  25/10/2019,(είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου) .

Θεσμικά εφ΄ όσον εγκρίθηκε και στάλθηκε  η γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου, θα μπορούσαμε να τον υποβάλλουμε απευθείας στην Οικονομική επιτροπή.
Όμως για λόγους διαφάνειας και για ενημέρωση του σώματος των μελών του Δ.Σ αναφορικά με την θετική γνώμη του αρμόδιου ανώτερου οργάνου, το υποβάλαμε εκ νέου στο Δ.Σ του ΟΚΠΑΔΒ

Το γεγονός ότι ενημερώσαμε το σώμα για την θετική γνώμη του αρμόδιου οργάνου, θεωρείται κραυγαλέα καταστρατήγηση των αρχών που διέπουν την κατάρτιση του προϋπολογισμού?

Δεν υπήρξε αλλαγή ούτε μεταβολή!συνεπώς δεν ισχύουν όσα γράφονται στο δημοσίευμα της υποτιθέμενης "ανεξάρτητης" σελίδας ..

Διαπιστώνουμε όμως ότι τελικά  τις δηλώσεις της κας Χρυσοπούλου πρέπει να τις διαβάζουμε από το τέλος προς την αρχή, διότι πέραν από τις αντιπολιτευτικές κραυγές τίποτα δεν είναι πάνω από την διαφάνεια που επιτάσσει ο νόμος. Ο Νόμος λοιπόν λέει ό,τι αρμόδιο όργανο για την επικύρωση του Προϋπολογισμού του ΟΚΠΑΔΒ είναι η Οικονομική επιτροπή η οποία δυστυχώς για εκείνη συνεδριάζει  την 8η πρωινή.
Εκεί λοιπόν υπό το φως του ήλιου ο κάθε σύμβουλος της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης μπορούν να καταθέσουν εναλλακτική πρόταση όπως ακριβώς επιτάσσει ο νόμος.
Σήμερα δε εστάλη η πρόσκληση στα μέλη της Οικονομικής επιτροπής, συνεπώς παρέχεται όλο το χρονικό διάστημα για να συντάξουν οποιαδήποτε πρόταση επιθυμούν για το 10% του προϋπολογισμού του δήμου.
Σημειώνουμε δε ότι η ορθή σύνταξη του προϋπολογισμού επιβεβαιώθηκε και από την θετική γνώμη που εξέφρασε γραπτώς το αρμόδιο προς έλεγχο κρατικό όργανο.

Άξιο δε αναφοράς είναι το γεγονός ό,τι η διοίκηση Μανιατογιάννη συντάσσει προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ ενώ οι προηγούμενες διοικήσεις συνέτασσαν προϋπολογισμό λίγο πάνω από το μισό του συγκεκριμένου ποσού γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει την διόγκωση των κοινωνικών δράσεων και παροχών προς τους πολίτες του δήμου.

Οι όποιες κραυγές απ΄όπου και αν προέρχονται δεν θα μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με γνώμονα την ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής στον δήμο μας..

Η ανεπάρκεια όλων κρίνεται εκ του αποτελέσματος!! και μάλιστα την εποχή της οικονομικής κρίσης και όχι των παχειών αγελάδων ..



Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Κ.Π.Α.Δ.Β
ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
- ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο