Νέα παρέμβαση Νικήτα Σταματελόπουλου


Η εγκύκλιος του Υπουργείου και ο σχολιασμός την 1/2/2023


Ο Νικήτας Σταματελόπουλος δημοτικός σύμβουλος της "Νέας Πνοής" απέστειλε στα Β.Ν. την εγκύκλιο με την οποία το υπουργείο Εσωτερικών καλούσε τους Δήμους να κάνουν αίτηση για τις τρέχουσες θέσεις. Το υπουργείο, αναφέρει ο  Ν. Σταματελόπουλος, έκανε τον προγραμματισμό και εξέδωσε τις συγκεκριμένες θέσεις βάσει αυτής της εγκυκλίου. Επισημαίνει πως η προθεσμία 26 Μαρτίου 2024 που αναφέρει κ. Αρσένη αφορά τις αιτήσεις που καλούνται να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Η προθεσμία αίτησης ενδιαφέροντος των δήμων ήταν 31/1/2023 μετά από παράταση. Τέλος, μας απέστειλε την παρέμβαση που είχε κάνει τότε (1/2/2023) στο vrilissia news με θέμα: "Χάθηκε πάλι η προθεσμία για τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας" η οποία έχει ως εξής:

Από το 2015 ο Δήμος Βριλησσίων δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία έπειτα από την τότε σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τη μη επανασύστασή της, παρότι ο νόμος έδινε την σχετική δυνατότητα.

Από το 2016 έως το 2022 είχε ξαναδοθεί η ευκαιρία να ξαναδημιουργηθεί ο θεσμός χωρίς όμως η Διοίκηση να έχει πρόθεση ενεργοποίησης.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2023 με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνε τους Δήμους, σχετικά με τη δυνατότητα έγκρισης των προσλήψεων ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας.

Ο Δήμος Βριλησσίων τώρα αποφασίζει να αλλάξει στάση και φέρνει θέμα στις 16/1 στην Οικονομική επιτροπή για την έγκριση προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών για να προλάβει την προθεσμία που έληγε στις 18/1.

Τελικά όμως αποσύρει προσωρινά το θέμα γιατί η Διοίκηση δεν είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επανασύσταση (ολοκλήρωση τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμα ΦΕΚ). Παράλληλα δόθηκε παράταση στην υποβολή των αιτημάτων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023, από τους δήμους που επιθυμούν να κάνουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Αλλά ούτε αυτή την παράταση προλάβαμε…

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομική επιτροπής μετά από ερώτηση για την εξέλιξη του ζητήματος ενημερωθήκαμε ότι ούτε και τώρα ο Δήμος θα διεκδικήσει προσωπικό για τη δημιουργία του σώματος αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία. Χάθηκε μια ακόμα ευκαρία επανασύστασης. Τώρα βέβαια η Διοίκηση είχε πρόθεση δημιουργίας…αλλά δεν είχε μεριμνήσει να τρέξει τις διαδικασίες νωρίτερα.

Η Διοίκηση για ακόμα μια φορά είναι φανερό ότι δεν έχει σταθερό σχέδιο και δεν κάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό για την αλλαγή της εικόνας και της λειτουργίας του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει χρήσιμα προγράμματα και εργαλεία για την πόλη μας.


Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ (κλικ για μεγέθυνση εικόνων)












Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο