Για την 25η Μαρτίου


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων 


"Όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάσταση, να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερό από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του."


Ρήγας (Φεραίος) Βελεστινλής, "Νέα Πολιτική Διοίκησης"

- Η αστική εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821 μας διδάσκει ότι ο λαός, όταν πιστέψει στη δύναμή του και σηκώσει το ανάστημά του, γίνεται γίγαντας.

- Όταν οι τροχοί της ιστορίας κινούνται μπροστά, κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Όπως και αν λέγονται οι ισχυροί κάθε φορά.

- Ότι όσο κυρίαρχη και αν φαντάζει μια ταξική εξουσία, δεν μπορεί να μείνει τελικά αλώβητη από τα χτυπήματα των επαναστατών και ανίκητη, όταν έχουν ωριμάσει οι υλικές προϋποθέσεις για την ανατροπή της, φέρνοντας στο προσκήνιο και τις αντίστοιχες κοινωνικές δυνάμεις.

- Για τους λαούς σε όλο τον κόσμο, που μάχονται και παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, έχοντας στο νου τους ότι "Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί".



Αρχιμανδρίτης Βασίλειος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο