ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγριεύει το σκηνικό στην Παιδεία

«Το Υπουργείο Παιδείας ψεύδεται συνειδητά»

Οργισμένη παρουσιάζεται η γραμματεία της ΠΣΕΜ αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα ο κ. Χαμπιαουρης πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ και της Παιδοβουλής προκειμένου να συζητήσουν τόσο για το Ενιαίο Σχέδιο Αξιολόγησης όσο και για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο οι οποίες αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή με τη νέα σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζεται δε, πως το μαθητικό κίνημα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εάν το Υπουργείο Παιδείας κατά τη σημερινή συνάντηση δεν εισάκουγε τους προβληματισμούς τους και δεν ανακαλούσε την εφαρμογή των τετράμηνων εξετάσεων, τότε αύριο την Παρασκευή θα προέβαινε σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατά την 3η και 4η περίοδο.

Από εκεί και πέρα σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε πως υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σημειώνοντας μάλιστα, πως από τα 6 σημεία «τα έχουν βρει στα 5,75». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι συμφωνούν και στον τρόπο αξιολόγησης των μη εξεταζόμενων μαθημάτων, στον τρόπο αξιολόγησης των εξεταζόμενων μαθημάτων και συζητούν και τον τρόπο με τον οποίο την περίοδο του Δεκεμβρίου θα μπορούσαν να δώσουν αυτό το μεγάλο κοινό διαγώνισμα.

Ωστόσο από την πλευρά της η ΠΣΕΜ διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Χαμπιαούρη, με τον πρόεδρο του μαθητικού κινήματος Παναγιώτη Γεωργίου μιλώντας στην «Κ», να εκφράζει την έκπληξη για τις δηλώσεις του υπουργού και να αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει – «εμείς εμμένουμε στη θέση μας, το Υπουργείο προσπαθεί να μας πείσει ότι αν δεν πετύχει το Σχέδιο Αξιολόγησης θα ευθυνόμαστε εμείς», τονίζοντας παράλληλα πως θα συνεχίσουν κανονικά με τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγείλει και θα απέχουν για δύο περιόδους από τα μαθήματα τους.

Παράλληλα, η ΠΣΕΜ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «με οργή παρατηρήσαμε το Υπουργείο Παιδείας να εκδίδει ανακοίνωση για δήθεν συγκλίσεις στη σημερινή συνάντηση που είχαμε», τονίζοντας παράλληλα πως, «το Υπουργείο ψεύδεται συνειδητά».

Προσθέτει δε, ότι για τους μαθητές το σημαντικότερο ζήτημα για να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για την αξιολόγηση του μαθητή είναι η ανάκληση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, κάτι το οποίο δεν έγινε στη σημερινή συνάντηση.

Υπογραμμίζει δε, πως «σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις που είχαμε με τον Υπουργό και τους εκπροσώπους του Υπουργείου ακούμε κάθε φορά διαφορετικά πράγματα για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο χωρίς να αλλάζει η ουσία της εφαρμογής τους».

Καταλήγοντας, το μαθητικό κίνημα ευχαριστεί τους καθηγητές που μέσω της ΟΕΛΜΕΚ στηρίζουν τον αγώνα τους, ενώ παράλληλα καλούν όλους τους μαθητές να απέχουν αύριο Παρασκευή 3η και 4η περίοδο.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Νικόλα Πέτρου 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X