ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Όταν έγινε φτερωτή… πέταξε

Κολοβός και Μαυρίας έδωσαν ώθηση στην ομάδα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο Μαυρίας στο 58’ έκανε το συρτό γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κολοβό που με δεξί σουτ νίκησε τον Αλβμπόγκε. Στο 65’ σε μια παρόμοια φάση, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους ξανά με τον Κολοβό που σκόραρε με το δεξί αυτή τη φορά. Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 69’ με τον Τιάγκο, που πλάσαρε τον Μεχίας στο 72’. Ο Κολοβός με μια ατομική ενέργεια έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που ήταν ο Ραμίρες που σκόραρε.

Αυτά ήταν τα τρία γκολ που έδωσαν στην Ομόνοια τη νίκη (3-1), την πρώτη με τρία γκολ στο πρωτάθλημα και την πρώτη με τρία γκολ από τις 10.2.18 (24η αγωνιστική της περυσινής χρονιάς ) όταν είχε κερδίσει τον Άρη με 3-0 (Βύντρα 7’ Λόπες 62’ Σόλομον 88’ τα γκολ).

Η Ομόνοια κέρδισε έναν κρισιμότατο αγώνα, έφθασε στους 23 βαθμούς, μείωσε τη διαφορά από τον αντίπαλο στους τρεις και ελπίζει βάσιμα για πλασάρισμα στην εξάδα. Παραμένει στην 7η θέση και στο -1 από την 6η Ανόρθωση, η οποία αγωνίζεται αύριο (20/1).

«Παίξαμε ένα διαφορετικό στυλ το πρώτο ημίχρονο για να έχουμε στον άξονα υπεραριθμία και να είμαστε επικίνδυνοι με την ταχύτητα στην πλάτη του αντιπάλου. Παίξαμε ένα παιχνίδι αρκετά χαμηλού τέμπου στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ότι το κάναμε δύσκολο και δώσαμε πολλές φορές τη  δυνατότητα στην Σαλαμίνα να μας δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Ήταν ζήτημα χρόνου στο 2ο ημίχρονο για να είμαστε πιο φρέσκοι με ταχύτητα και ικανότητα στο σκοράρισμα».

Αυτή ήταν η εύστοχη ανάλυση, σε αδρές γραμμές βεβαίως, του αγώνα από το Γιάννη Αναστασίου. Το 4-2-3-1 του πρώτου μέρους με την ανούσια κατοχή της μπάλας και τα ανύπαρκτα φτερά δεν απέδωσε και γενικά η ομάδα έπαιξε κακό και αντιπαραγωγικό ποδόσφαιρο. Σχεδόν ποτέ δεν έγινε επικίνδυνη για την αντίπαλο.


Κολοβός και Μαυρίας
Στην επανάληψη επήλθε η μεταμόρφωση αφού η ομάδα έβγαλε… φτερά, η επίθεση απέκτησε πλάτος και εκδήλωνε με συχνότητα επικίνδυνες επιθέσεις προς την  αντίπαλη εστία, με πρωταγωνιστές τους Μαυρία και Κολοβό, (οι καλύτεροι σε απόδοση ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας με το δεύτερο να αναδεικνύεται δικαιωματικά σε man of the match), που άλλαξαν τους Μόντες και Σοάρες στο 53'. Ανέβηκε και ο Ατζαγκούν και η ομάδα απέκτησε ένα άλλο τέμπο. Αυτό που δεν είχε στο πρώτο μέρος.

Τα δυο γκολ ήλθαν από τον Κολοβό, (τα πρώτα του με τη φανέλα με το τριφύλλι), που δημιούργησε άλλο ένα στο Ραμίρες. Και τα δύο γκολ ήλθαν από ασίστ του Μαυρία. Η άνοδος της Ομόνοιας που κυριάρχησε στο γήπεδο, κεφαλαιοποιήθηκε με τρία γκολ. Έφτασε δε η ομάδα δίκαια σε μία πολυτιμότατη νίκη.

Ο Άλεξ Σοάρες δέχθηκε την κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι και συμπλήρωσε τις τρεις. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τον επερχόμενο αγώνα της κόντρα στην Πάφο, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στο «Στέλιος Κυριακίδης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση