Τρίτη 23/02/2016 - 11:11
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δηλώνει ότι προτιμά τις εκλογές από την οικουμενική και ζητάει να επισπευσθούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

«Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δικομματική πόλωση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» το βράδυ της Δευτέρας 22 Φλεβάρη, ανέφερε ότι αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη τότε θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος. Πρόσθεσε ότι προτιμά τις «καθαρές λύσεις», γιατί δεν εμπιστεύεται τον Αλ. Τσίπρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι μόνο στο Προσφυγικό και στα «εθνικά» θέματα μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, ενώ στα υπόλοιπα «χωρίζει άβυσσος» την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, αμέσως μετά αυτοαναιρέθηκε, ζητώντας να επισπευσθούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει.

Θέλοντας να διαβεβαιώσει το κεφάλαιο ότι η ΝΔ μπορεί να υλοποιήσει πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καθυστερεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις» και ζήτησε να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το κυβερνητικό σχέδιο, αλλά ενδεχομένως να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις του. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη στη βασική φιλοσοφία της ρύθμισης που φέρνει η κυβέρνηση, γιατί διχάζει την κοινωνία σε συνταξιούχους και νέους. Πάντως οι προτάσεις της ΝΔ για το Ασφαλιστικό είναι εξίσου αντιδραστικές, καθώς περιλαμβάνουν την πριμοδότηση της ιδιωτικής ασφάλισης, την επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και «ισοδύναμα» αντιλαϊκά μέτρα όπως νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τους αγρότες εξέφρασε υποκριτικά το ενδιαφέρον της ΝΔ, αλλά φρόντισε να αποκηρύξει τις κινητοποιήσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη «τη συνολική επιβάρυνση στην οικονομία». Αναφερόμενους στη συνάντηση που είχε με κάποιος αγρότες, σημείωσε ότι τους επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι «εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε μπλόκα και κλειστούς δρόμους».