ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα σε συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ: Φρεσκοξυρισμένοι μετά τις 11 στις απεργίες κάνουν χάπενινγκς

Αριστερό NDA δεν είχε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε  όταν ήταν στο 4%», είπε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της βουλής εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε στελέχη και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονταν στις απεργιακές κινητοποιήσεις τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση.

«Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν φρεσκοξυρισμένοι και αγουροξυπνημένοι μετά τις 11 το πρωί στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να κάνουν τα χάπενινγκς και άντε να ρίξουν και κανένα γιαουρτάκι. Μην μιλάτε λοιπόν στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί. Αριστερό DNA δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τώρα, άλλα δεν είχε ούτε όταν είχε 4%. Έχετε προσφέρει πάρα πολλά στον εκμαυλισμό συνειδήσεων».

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα κίνημα τσακισμένο όπου θα μπορεί με σύγχρονα μέσα να χειραγωγεί τους εργαζόμενους.

«Από χρόνια παρακολουθούσα τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή ήταν ειλικρινείς όταν έλεγαν ότι θέλουν να καταργήσουν τους κομματικούς μηχανισμούς γιατί καταλάβαιναν ότι οι κομματικοί μηχανισμοί δεν λύνουν το πρόβλημα όπως έγινε από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ που πέρασαν στη Νέα Δημοκρατία. Τώρα εσείς θέλετε ανθρώπους ενσωματωμένους στο σύστημα και όχι στους κομματικούς μηχανισμούς.

Τώρα θέλετε γιάπηδες ή εν ανάγκη και βλαχογιάπηδες οι οποίοι θα είναι δεμένοι με το σύστημα, θα αλλάζουν τα κόμματα και αυτοί θα είναι στο σύστημα»

Κουτσούμπας: Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.

Search