ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Είχε κι άλλη καταδίκη ο 51χρονος μαχαιροβγάλτης

Είχε καταδικαστεί ξανά για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας ο 51χρονος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης μπήκε στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της Πάτρας και τραυμάτισε με μαχαίρι 26χρονο εργαζόμενο του καταστήματος.

Μάλιστα, εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 14 μηνών.

Ο 51χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη , μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων.

Ως προς τα αίτια του αιματηρού περιστατικού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος είναι θείος ενός νεαρού, με τον οποίο το θύμα είχε διαπληκτιστεί στο κατάστημα και έτσι φαίνεται πως ο δράστης έδρασε για λογαριασμό του ανιψιού του.

Εν τω μεταξύ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 26χρονος, μετά από τις μαχαιριές που δέχθηκε στο θώρακα και το δεξί μηρό από τον 51χρονο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες (12-1-2018) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 51χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές αργά το βράδυ στην Πάτρα, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου εργάζονταν 26χρονος, τον οποίο προπηλάκισε και στη συνέχεια έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντας τον στον θώρακα και στο δεξιό του μηρό.

Ο 26χρονος τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα μεθοδικές και ενδελεχείς έρευνες, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να ταυτοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, τον οποίο εντόπισαν χθες το πρωί και τον συνέλαβαν.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Search