ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα η πορνογραφία ανηλίκων-Νέα δικογραφία κατά 24χρονου

Διικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Μάλιστα για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (18 Ιανουαρίου 2018) στην οικία του ημεδαπού ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και (4) συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones).

O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Search