ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΠΓΝΠ απαντά.. η βλάβη του αναισθησιολογικού συστήματος διορθώθηκε

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για βλάβη του αναισθησιολογικού συστήματος του Νοσοκομείου, και προκειμένου να μη δημιουργηθεί αδικαιολόγητη ανησυχία, η Διοίκηση αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει υπεύθυνα το κοινό.

 Πράγματι παρουσιάστηκε βλάβη στην εγκατάσταση του αναισθησιολογικού, από την οποία κανείς ασθενής δεν διέτρεξε κίνδυνο. Όπως είναι φυσικό, σε μηχανήματα που λειτουργούν νυχθημερόν και εντατικά κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, η δε αντιμετώπισή τους είναι κατά κανόνα άμεση.
 Η βλάβη που παρουσιάστηκε δεν οφείλεται σε έλλειψη συντήρησης, όπως απεφάνθησαν ορισμένοι «ειδικοί». Παλαιότερα η συντήρησή τους γινόταν δύο φορές το χρόνο, μετά από πρόσκληση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Με βάση την σύμβαση που υπογράφηκε πέρυσι, η συντήρηση γίνεται τακτικά τρείς φορές το χρόνο. Επιπλέον, το τελευταίο έτος γίνεται πιστοποίηση ποιότητας του παραγόμενου ιατρικού αέρα. Η τελευταία συντήρηση και πιστοποίηση της ποιότητας έγινε στις 2/9/2017.
 Παρόμοιες βλάβες είχαν παρουσιαστεί στο σύστημα το 2009, το 2010 και το 2015. Οι βλάβες αυτές αντιμετωπίστηκαν και τα χειρουργεία συνέχισαν να
λειτουργούν κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.
 Μετά την εις βάθος έρευνα και την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιου είδους βλάβη.
 Σε κάθε περίπτωση, το επιστημονικό και τεχνικό μας δυναμικό με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων. Η υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών από το Νοσοκομείο μας θα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Search