ΑΠΟΨΕΙΣ

Τραχήλη: Οι στατιστικές αλχημείες δεν μειώνουν την ανεργία

Η μείωση της ανεργίας, οι νέες θέσεις εργασίας, δεν έρχονται με στατιστικές αλχημείες. Έρχονται με θαρραλέες πολιτικές που ευνοούν την επιχειρηματικότητα και δίνουν δουλειά στον άνεργο. Αυτό επεσήμανε την Δευτέρα, σε δηλώσεις της, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη.
Η κ. Τραχήλη, σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης ανεργίας θα υποχωρήσει στο 18% στα τέλη του τρέχοντος έτους, τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνειδητά αποκρύπτει το γεγονός ότι οι περισσότερες απ’ τις θέσεις εργασίας που σήμερα δηλώνονται αφορούν θέσεις ωρομισθίων και μερικής απασχόλησης και όχι θέσεις εργασίας με σταθερό ορίζοντα, πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς αποδοχές».
«Το βλέπουμε κατά κόρον στην Πάτρα, στην Αχαΐα, σε όλο το νομό», σημείωσε η κ. Τραχήλη. «Αν η κυβέρνηση λογίζει τα φιλοδωρήματα των λίγων ωρών εργασίας ως συντελεστή εξισορρόπησης του τοπίου, τόσο το χειρότερο για εκείνην. Που δεν βλέπει ότι η ανεργία εξακολουθεί να είναι η βασικότερη αιτία της δεινής κατάστασης εκατομμυρίων Ελλήνων. Και πρόβλημα που δεν το αναγνωρίζεις, δεν το λύνεις», πρόσθεσε.
«Ακόμα και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν συνιστούν παρά παρωνυχίδα μπρος στην έκταση του προβλήματος», τόνισε η κ. Τραχήλη. Καταλήγοντας ότι η τάξη στην αγορά εργασίας, στην απασχόληση, θα έρθει μόνο μέσα από στιβαρές -και με γρήγορα αποτελέσματα- πολιτικές που θα ενθαρρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις προσλήψεις.
«Κάτι που, δυστυχώς, βρίσκεται πολύ μακριά απ’ την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης. Και κάτι που είναι η αδιαπραγμάτευτη προμετωπίδα της πολιτικής που θ’ ακολουθήσει σύντομα ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία», είπε.   
     

 

Search