ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αφίσα του Καρναβαλιού και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε

Αυτή είναι η αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού η οποία σχολιάστηκε αρνητικά και όχι αδίκως. Το σύνθημα της είναι "δουλειά για όλους" καθώς ως γνωστόν η ανεργία είναι το θέμα του Καρναβαλιού.
Όμως το ζήτημα είναι κατά πόσο μ' αυτη την  αφίσα προσελκύει επισκέπτες η πόλη, και κατά πόσο απεικονίζει το κέφι, τη χαρά και το ξεφάντωμα με το οποίο συνδέεται ο μεγαλύτερος θεσμός της πόλης. Αρκεί να συγκρίνει κανείς την αφίσα με άλλες προηγούμενων ετών στην Πάτρα, αλλά και σημερινές άλλων πόλεων  που ανταγωνίζονται το Καρναβάλι της Πάτρας. 

 

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει:

"Η φετινή αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού αποτελεί ιδέα, σχεδιασμό και γραφιστική δημιουργία του 19χρονου Βλαδίμηρου Ψωμαδόπουλου.

Η πρότασή του προκρίθηκε ανάμεσα σε 22 δημιουργικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Όπως τονίζει ο δημιουργός της αφίσας, η φιγούρα της χαρακτηρίζει τον απλό πολίτη που βγάζει το καπέλο στην κρίση και ζητά δικαίωμα στην εργασία με το αίτημα «Δουλειά για Όλους».

Ο Βλαδίμηρος Ψωμαδόπουλος, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζει στο Δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης στη γραφιστική και ψάχνοντας στους διάφορους διαγωνισμούς που προκηρύχτηκαν εντόπισε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης για νέους καλλιτέχνες και συμμετείχε.

Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις αφισών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό, θα εκτεθούν στα πλαίσια της έκθεσης των στολών πληρωμάτων στην Αγορά Αργύρη.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» συγχαίρει τον νικητή του διαγωνισμού και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις που κατέθεσαν.

 

Search