ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Εμπλέκονται τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών

Το δρόμο για τη Βουλή προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων παίρνει η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. H δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση διαβιβάζεται στη Βουλή, καθώς η έρευνα που ήταν σε εξέλιξη από την εισαγγελία Διαφθοράς, «σκόνταψε» στα ονόματα οκτώ πρώην υπουργών και δύο πρωθυπουργών, από το 2006 έως τις αρχές του 2015. Πρόκειται για πρώην υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα όσον αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Μάλιστα, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, η εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis. H δίωξη αφορά στο αδίκημα της δωροδοκίας ενώ εκδόθηκε διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι μέρος της της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis παραδόθηκε πριν από λίγο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη και ενώ στον Άρειο Πάγο βρίσκονταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για «προσωπική του υπόθεση». Η δικογραφία παραδόθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου εκείνη να τη διαβιβάσει στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα διαβιβάστηκαν στη Βουλή τρεις μηνυτήριες αναφορές, μεταξύ των οποίων και μία από τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων.

Ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis

Για το σκάνδαλο της Novartis, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Άρειο Πάγο στην οποία συμμετείχε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος

Λίγο μετά την άφιξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο Ανώτατο Δικαστήριο εισήλθαν η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς  Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη τους δεν είναι άσχετη με την υπόθεση του σκανδάλου της  Novartis καθώς οι ίδιες πηγές λένε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα κομμάτι της έρευνας.

ΝΔ: Τι δουλειά είχε ο Τζανακόπουλος να συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου;

Την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν δημοσιεύματα σε διαδικτυακά μέσα σύμφωνα με τα οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Άρειο Πάγο για ενημέρωση σχετικά με τις έρευνες για την υπόθεση του σκανδάλου Νovartis.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Twitter αναρωτήθηκε: «Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναι, τι δουλειά έχει εκεί;;;».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όπως οι υπουργοί Πάνος Καμμένος και Παύλος Πολάκης, καθώς και δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο κάνουν λόγο για επικείμενες διώξεις που θα ασκηθούν από τη Δικαιοσύνη κατά πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν κατονομάζονται, έπειτα από καταθέσεις που έδωσαν στις ΗΠΑ «προστατευόμενοι» μάρτυρες για δωροδοκίες από την εν λόγω φαρμακευτική εταιρία.

Search