ΑΠΟΨΕΙΣ

Έλενα Κονιδάρη: Σεβασμός στο δικαίωμα της περίθαλψης

Πριν από ένα περίπου μήνα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε από την Πάτρα την έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Πάτρα.
Ένα μήνα μετά, και παρά την ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας τους καμία Μονάδα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ενώ για ορισμένες δεν έχει βρεθεί καν κτίριο για τη στέγασή τους. Η Υγειονομική Περιφέρεια καταβάλλει καθημερινές προσπάθειες αλλά αυτές δεν μπορούν να ευοδωθούν χωρίς τη στήριξη της κεντρικής διοίκησης.
Οι πολίτες και οι ασφαλισμένοι αναμένουν το οργανωμένο Δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο έχει εξαγγείλει τόσες φορές η ηγεσία του Υπουργείου αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Το ίδιο ισχύει και για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Νοσοκομείου της Πάτρας η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της σχεδόν ένα χρόνο τώρα, λόγω έλλειψης γιατρών. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιφέρειάς μας έχουν μείνει ακάλυπτοι από μία σημαντική υπηρεσία ζωής. Ο χρόνος που χάνεται μέχρι να διακομιστούν στα νοσοκομεία της Αθήνας ή των Ιωαννίνων όπου υπάρχει δυνατότητα Καρδιοθωρακοχειρουργικής αντιμετώπισης, είναι πολύτιμος για τη ζωή τους. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, όπως και οι εκκλήσεις του υγειονομικού κόσμου της περιοχής για άμεση αντιμετώπιση του θέματος. Το υπουργείο Υγείας κωφεύει και αφήνει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας ακάλυπτο από την συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα.   

Έλενα Κονιδάρη: Μέλους του τομέα Υγείας της ΝΔ

Search