ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της ΡΑΠ για την στοχοποίηση της Ουρανίας Μπίρμπα από την εφημερίδα ΑΛΛΑΓΗ

Ανυπόστατη  στοχοποίηση της Ουρανίας Μπίρμπα από την εφημερίδα «ΑΛΛΑΓΗ»

Με ένα απαράδεκτο δημοσίευμα στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα ΑΛΛΑΓΗ, στο φύλλο της 20/3/18, προσέβαλε  προκλητικά και ανήθικα τη δημοτική σύμβουλο της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα.

Συγκεκριμένα, εμφανίζει την κα Μπίρμπα σε πρωτοσέλιδη φωτογραφία μέγιστου πλάτους και με τίτλο «Μπάχαλο στα οικονομικά», για υπόθεση που φαίνεται να αφορά το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων . Στο άρθρο όμως από πουθενά δεν προκύπτει η παραμικρή της σχέση άμεση ή έστω έμμεση σχέση με το θέμα.  Και ενώ, στην εύλογη αντίδραση της δημοτικής μας συμβούλου, θα περίμενε κανείς έστω επανόρθωση, με δήλωση συγνώμης από τον συντάκτη στην ίδια θέση ως όφειλε, αυτό δε συνέβη. Απεναντίας η απάντηση-σχόλιο που δόθηκε στις 21-3-18  “χάθηκε” στις μέσα σελίδες ενώ συνοδεύτηκε και από μια προσεκτικά διατυπωμένη,  αλλά σαφή απειλή.

Η στάση αυτή της εφημερίδας και του συντάκτη της, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τα πιθανά κίνητρα και τους στόχους αυτής της δημοσίευσης. Η απουσία της οφειλόμενης συγνώμης μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.  Δε θέλουμε να υιοθετήσουμε σκέψεις που εύλογα δημιουργούνται.  Όμως ως ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη  με έντονη παρουσία στα δημόσια ζητήματα, ζητάμε την πλήρη αποκατάσταση της δημοτικής μας συμβούλου έτσι ώστε να ξεκαθαριστούν  τα πράγματα.

Δηλώνουμε ότι η κα Μπίρμπα δεν χρειάζεται υπερασπιστές . Η μαχητική διαδρομή της όλα αυτά τα χρόνια και η αξιοπρεπή της στάση, αποτελούν το αδιαπραγμάτευτο διαβατήριό της στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Ως δημοτική παράταξη δηλώνουμε περήφανοι για τη συμμετοχή της στις γραμμές μας. Μαζί με την κα Μπίρμπα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα Πάτρας, να προτείνουμε και να παλεύουμε λύσεις που θα ανοίγουν δρόμους για την πόλη, μακριά από ύποπτα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που συχνά επιβάλλουν συμπεριφορές, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

Για το απαράδεκτο δημοσίευμα, περιμένουμε την ορθή  επανόρθωση από την εφημερίδα ΑΛΛΑΓΗ.

 

Search