ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη επετειακών εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου

Ξεκίνησαν από το πρωί οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Πάτρα, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή με την μεγάλη παρέλαση των μαθητών και των στρατιωτικών δυνάμεων, με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

    9.50 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ από μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Πατρών.
    11 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών.
    11.30 π.μ. Αναχώρηση και μετάβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ανάγνωση όρκου Αγωνιστών 1821 από μαθητή του 3ου Γυμνασίου Πατρών. Κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Πατρέων.
    1 μ.μ. Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην Π.Ε. Αχαΐας θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών, ενώ στα σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και γιορτές, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.
    4.30 μ.μ. Πλατεία Υψηλών Αλωνίων: Άφιξη ΔΑΦΝΟΔΡΟΜΩΝ από την μονή Αγ. Λαύρας Καλαβρύτων. Επιμνημόσυνη δέηση. Σύντομη ομιλία. Κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων στους Αθλητές και μαθητές που συμμετείχαν στην δαφνοδρομία Καλάβρυτα – Πάτρα.

Search