ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου(φωτο) συμμετείχαν στην διάσωση των πιλότων του canader στα Δερβενοχώρια


Σε μια συγκλονιστική διάσωση συμμετείχαν άνδρες της Π.Υ Αγρινίου στις 26 Ιουνίου 2016.Οι δύο πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου στο πλαίσιο διετεταγμένης υπηρεσίας είχαν μεταβεί στην περιοχή των Δερβινοχωρίων Βοιωτίας για συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούσε μεγάλη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επίγεια και εναέρια,όταν ξαφνικά ένα canader τύπου cl-215 που συμμετείχε στην κατάσβεση, αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και κατέπεσε κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωση των δύο πιλότων στην οποία συμμετείχαν και οι δύο Αγρινιώτες Πυροσβέστες μαζί με συναδέλφους, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο της πτώσης μερικά λεπτά μετά το συμβάν και με ανακούφιση είδαν τους δύο χειριστές να βγαίνουν σώοι από το canader.

Τους πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους παρέλαβε και τους μετέφερε κυρίως για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.
Λίγο αργότερα οι φλόγες έφθασαν στο σημείο και κατέκαψαν τα πάντα.

Οι φωτογραφίες είναι λίγα λεπτά μετά την πτώση.

Όπως ανέφερε στο agriniolike.gr ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου κ.Χριστόφορος Μπόκας η Π.Υ Αγρινίου από το Σάββατο που ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Βοιωτία έχει συνδράμει υπηρεσιακώς καθημερινά με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες,ενώ η τελευταία αποστολή επέστρεψε χθες το απόγευμα.







Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/6/16, 7:25 μ.μ.

    Μπράβο στους πυροσβέστες του Αγρινίου και τους υπόλοιπους,συγχαρητήρια κ.Μπόκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/6/16, 12:18 π.μ.

    Εξαιρετικό ρεπορτάζ,μπράβο που εκτιμάται τις προσπάθειες των Πυροσβεστών μας...Νιώθουμε περήφανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.