ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Οι Δημότες φώναξαν:Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο του Καινουργίου"(φωτορεπορτάζ)



"Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο του Καινουργίου",την αιματοβαμμένη άσφαλτο του Καινουργίου φώναξαν σήμερα το απόγευμα στις 19:00 μόνιμοι κάτοικοι άλλα και Δημότες του Δήμου Αγρινίου.
Η ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Καινουργίου υπό το βλέμμα του ΠατροΚοσμά.



Συμβολικά για ένα 10λπεπτο περίπου έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Ε.Ο Αγρινίου Θέρμου,με τους διερχόμενους οδηγούς να κινούνται με τις υποδείξεις της τροχαίας σε παράδρομο.
Το παρόν στην διαμαρτυρία έδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αγρίνιο Ανατροπή τώρα"Πολίτες σε δράση κ.Δημήτρης Τραπεζιώτης και ο πρώην αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Νίκος Καζαντζής που συζήτησαν με τους συγκεντρωμένους,ο πρόεδρος του Καινούργίου κ.Κώστας Ευθυμίου και ο τοπικός σύμβουλος κ.Πάνος Κομποτός.




Η συγκέντρωση έγινε με  την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ,υπό τον συντονισμό του Διοικητή της Τροχαίας Αγρινίου κ.Ηλία Καραϊσκου.


Οι κάτοικοι μετά το συμβολικό κλείσιμο παρέμειναν στο σημείο και συνομίλησαν με τους Αστυνομικούς και τον κ. Καραϊσκο,οι οποίοι άκουγαν με προσοχή τα παράπονα,τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των συγκεντρωμένων.
Ειδικά έντονες ήταν οι παρατηρήσεις των κατοίκων, οι οποίοι την Κυριακή ήταν μάρτυρες του φρικτού τροχαίου που στοίχισε την ζωή στον 55χρονο πρώην αστυνομικό.
Η γενική απαίτηση ήταν περισσότερη αστυνόμευση και εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.


Ο διοικητής από την μεριά του τόνισε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή στους πολίτες για οποιοδήποτε,θέμα,πρόταση και οτιδήποτε άλλο.Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει κάποιες υπηρεσιακές ενέργειες προς την Π.Δ.Ελλάδας για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο Καινούργιο.,
Όμως το βασικότερο όπως χαρακτηριστικά είπε είναι τα μέτρα από τους ίδιους τους γονείς απέναντι στα παιδιά τους, και τους ίδιους τους κατοίκους,οι οποίοι γνωρίζουν ποια άτομα επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά και πρέπει  να καταγγέλονται στην Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του προέδρου κ.Ευθυμίου από τον κ.Καραϊσκο και αξιωματικούς της Τροχαίας για θέματα ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς.
Ανάμεσα στα άλλα προτάθηκε κατά την Σχολική Περίοδο να πραγματοποιηθούν ενημερώσεις από την Τροχαία σε μαθητές των σχολείων και γονείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διαμαρτυρία βρέθηκαν συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν σε τροχαίο στο Καινούργιο και συγγενείς θυμάτων.

Ο πρόεδρος του Καινoυργίου ανέφερε στο kainourgiopress,ότι η πρωτοβουλία των δημοτών έστειλε το μήνυμα και προανήγγειλε  νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Επίσης ευχαριστεί τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας κ.Δημήτριο Παπαευθυμίου ,τον Διοικητή και τους Αστυνομικούς της Τροχαίας που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της διαμαρτυρίας.

Όμως το άλλο θέμα συζήτησης ήταν η περιορισμένη συμμετοχή των κατοίκων(σε σχέση  με τον πληθυσμό) του χωριού οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους ή μάλλον επειδή δεν είχαν λόγους, δεν θέλησαν να διαμαρτυρηθούν,ούτε για το 10λεπτο του κλεισίματος του δρόμου.
Εκπρόσωποι συλλόγων κλπ ήταν άφαντοι για τους δικούς τους λόγους.
Επίσης και η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου ήταν ηχηρά απούσα για τους δικούς της λόγους.
Την διαμαρτυρία κάλυψε μεγάλη μερίδα των τοπικών ΜΜΕ.
Όμως το Καινούργιο τίμησε τα θύματα ,τους τραυματίες και έστειλε το μήνυμα....για τους άδικα χαμένους συμπολίτες μας!

όλο το φωτορεπορτάζ στο :http://kainourgiopress.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια