ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Συνέντευξη Τύπου για το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο



Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00 η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αγρινίου, στην οποία έγινε ενημέρωση για τους στόχους και το περιεχόμενο του 4ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου και τις κοινές δράσεις για τους πολίτες σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου,που ξεκινάει αύριο.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κ.Κώστας Καλαντζής,ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ.Παντελής Παπαθανάσης και ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο,με καταγωγή από το Αγρίνιο.

Την ενημέρωση άνοιξε ο κ.Καλαντζής,ο οποίος κατά το καλωσόρισμα,ανέφερε ότι ο Δήμος Αγρινίου στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και ειδικά δράσεις που αφορούν ιατρικά θέματα.
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το συνέδριο θα έχει επιτυχία και θα αποτελέσει το εύνανσμα ώστε και άλλες εταιρείες να έρθουν στο Αγρίνιο,με συμπαραστάτη τον Δήμο Αγρινίου.



Συγχάρηκε την Καρδιολογική εταιρεία για την Δράση και εκ'μέρους του Δημάρχου Αγρινίου κ.Γιώργου Παπαναστασίου,ενώ τόνισε την σημασία κατασκευής ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου,ώστε να μπορούν επιστημονικές εταιρίες να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συνέδρια.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συντοπίτης μας κ.Τσιούφης, ο οποίος ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την στήριξη ,τους υπόλοιπους φορείς και φυσικά τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.



Όπως ανέφερε η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, επέλεξε την πόλη του Αγρινίου για να διοργανώσει το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016. Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του 4ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα και όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοίοικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμολόγοι κλπ).

Παράλληλα με τις επιστημονικές δραστηριότητες, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θεωρεί ως υποχρέωσή της την υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, διακεκριμένοι Καρδιολόγοι, θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο την τοπική κοινωνία για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, ενώ μέλη της ΕΚΕ θα εκπαιδεύσουν τους πολίτες του Αγρινίου στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Κλείνοντας καλωσόρισε επιστήμονες,πολίτες και φορείς  στο 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016, πεπεισμένος ότι η ενεργός συμμετοχή θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Με την σειρά του ο κ.Παπαθανάσης, ευχαρίστησε τον Δήμο Αγρινίου,την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον κ.Τσιούφη και δήλωσε την πεποίθηση του ότι το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα δώσει το κίνητρο για παρόμοιες δράσεις και σε άλλες εταιρίες,καθώς το Αγρίνιο διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστήμονες.



Στην  συνέχεια ο κ Τσιούφης απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ ,όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι,δεν επιλέχθηκε τυχαία το Αγρίνιο για το Συνέδριο,καθώς στο Αγρίνιο έχει να γίνει παρόμοια δράση από το  1995-1996 και δικαιωματικά την δικαιούνταν.

Μάλιστα η επιλογή της έναρξης των εργασιών δεν  έγινε τυχαία,καθώς ξεκινάνε μόλις μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς(29-9),
Στην συνέχεια ανέφερε ότι είναι αδιανόητο σε έναν νομό όπως η Αιτ/νια να μην υπάρχει οργανωμένη και στελεχωμένη Καρδιολογική Μονάδα στο Γ.Ν.Αγρινίου ,ώστε να προσφέρονται άμεσα οι πρώτες βοήθειες σε καρδιολογικά περιστατικά και στην  συνέχεια να γίνεται διακομιδή σε ειδικευμένα κέντρα ,ανάλογα την περίπτωση.
Επίσης ανέφερε ότι είναι ενημερωμένος για τις προσπάθειες που γίνονται για την στελέχωση της Καρδιολογικής του Γ,Ν.Α με προκηρύξεις θέσεων και τοποθετήσεις ιατρών.

Στην ερώτηση του agriniolike.gr για το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες με αφορμή και την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, τόνισε κατηγορηματικά:

1)να σταματήσουν το κάπνισμα και επιτέλους να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος,ειδικά στους Δημόσιους χώρους.
Η διακοπή του καπνίσματος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποφυγής καρδιολογικών επεισοδίων.

2)Προσοχή στο σωματικό βάρος,καθώς η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις Πανευρωπαϊκά, με παχύσαρκο πληθυσμό.

3)Οι Έλληνες να βάλουν στην ζωή τους την άσκηση,λιγότερο αυτοκίνητο και περισσότερο βάδισμα.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον έλεγχο παραγόντων κινδύνου,την άμεση αντιμετώπιση, διάγνωση των πρώτων συμπτωμάτων και την σωστή ενημέρωση αποτελούν την καλύτερη "ασπίδα"ενάντια σε επεισόδια "καρδιάς¨.
Επίσης διευκρίνισε ότι σαφώς η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση τέτοιων περιστατικών ,ενώ για μια ακόμη φορά ήταν κατηγορηματικός:Δεν μπορεί ένα άτομο του οποίου πολύ στενός συγγενής έχει.ή είχε καρδιολογικά επεισόδια να καπνίζει,είναι αδιανόητο...






Το Αγρίνιο αποτελεί ένα ακόμα σταθμό μια μακράς πορείας -όλο το προηγούμενο διάστημα- της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: Βόλος, Ναύπλιο, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Ζαγοροχώρια Χανιά, Λήμνος, Μέτσοβο, Καστοριά, Γιάννενα, Νάξος, Ζίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πωγώνι, Κόνιτσα, Κάλυμνος αποτέλεσαν -μέσω των περιφερειακών της συνεδρίων και άλλων πρωτοβουλιών- πόλεις όπου η ΕΚΕ πραγματοποιεί επιμόρφωση Καρδιολόγων αλλά και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων όπως επίσης και ενημέρωση κοινού για τα Καρδιοαγγειακά νοσήματα και σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για πολίτες.

Στην είσοδο του Δημαρχείου επί του πεζόδρομου Χ.Τρικούπη ,υπάρχει περίπτερο για την ενημέρωση των πολιτών.






Παράλληλα με το -υψηλού επιπέδου- επιστημονικό πρόγραμμα στο Αγρίνιο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία τόσο του Αγρινίου όσο και της ευρύτερης περιοχής, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις, που αποτελούν τη πρώτη αιτία νοσηρότητα και θνητότητας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Παπαστράτειο Μέγαρο). Για δηλώσεις συμμετοχής: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 26413 63457 (08.00-14.30μ.μ.), στο karpa.seminario@gmail.com και στα 6930 983825, 6974 360973 κατά τις απογευματινές ώρες.

Την ίδια ημέρα, διακεκριμένοι Καρδιολόγοι, από τα πιο γνωστά ονόματα της Καρδιολογίας στην Ελλάδα θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο τους παρευρισκόμενους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 19.00-21.00, Παπαστράτειο Μέγαρο).

Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 30/09 στο Αμφιθέατρο του Παπαστράτειου στις 19.00μ.μ.

Τέλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2016) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Aγρινίου, ο οποίος καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, θα στήσουν σε κεντρικό σημείο της πόλης «περίπτερο» ενημέρωσης των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και την αξία της πρόληψης, μοιράζοντας ποικίλο ενημερωτικό υλικό.

Σημαντικό είναι να επισημανθεί η μείωση στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι έρευνες, τόσο της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος όσο και των περιστατικών οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα για συνέχιση των δράσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και για ενημέρωση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, με βασικό μήνυμα ότι η Πρόληψη αποτελεί το καλύτερο φάρμακο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια