Α.Κ.Κ.ΕΛ.: Το αποτέλεσμα των εκλογών με την γλώσσα των αριθμών δίνει άλλη εικόνα

Μιλώντας την γλώσσα των αριθμών και πάντα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των  ψηφισάντων και ΟΧΙ των εγκύρων που είναι παραπλανητικότατο, μόνο οι μισοί Έλληνες εκπροσωπούνται στο σημερινό Κοινοβούλιο. Ας δούμε τους αριθμούς:

Εγγεγραμμένοι 9.961.718 (αλήθεια τόσοι πολλοί είναι;)

Αποχή 4.192.215

Συμμετοχή 5.769.503 (Έγκυρα 5.649.332, Άκυρα 77.503, Λευκά 42.668)

Χωρίς αντιπροσώπευση: Αποχή  + Άκυρα + Λευκά  + Εκτός Βουλής   ~   48%

Εντός Βουλής  ~  52%

Ν.Δ. ~ 22,6%

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ~ 17,9%

ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. ~ 4,6%

Κ.Κ.Ε. ~ 3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  ~ 2,1%

ΜΕΡΑ25 ~ 1,9%

Αν αφαιρέσουμε το ποσοστό του Κ.Κ.Ε. που δεν ψήφισε ή στήριξε έμμεσα τα Μνημόνια και τα συμφέροντα πίσω από αυτά, τότε ΟΛΟ το μνημονιακό μπλοκ είναι κάτω από 50% επί ΟΛΟΥ του εκλογικού σώματος και ΟΧΙ μόνο επί των εγκύρων.

Είδαμε τις αναλύσεις για την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αλλά δεν έχει αναφερθεί σε ανάλογο βαθμό η εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων που δεν αντιπροσωπεύονται ούτε και τώρα στο υποτιθέμενο «εθνικό κοινοβούλιο». Ούτε αναφέρθηκε όσο έπρεπε το blackout των συστημικών Media, αφού ακόμη και αν ακούσει μια φορά κάποιος «του δικού σου χώρου» ότι είσαι μία επιλογή στις εκλογές, όταν βομβαρδιστεί μόνο με «πληροφόρηση» για τους καθεστωτικούς υποψηφίους, δεν θα θυμάται «τον δικό του» στην κάλπη.

Όσοι ψήφισαν, ψήφισαν υπό τον φόβο της παραμονής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χωρίς φυσικά να είναι σε κατάσταση να κατανοήσουν ότι και η Νέα Δημοκρατία είναι ουσιαστικά μία άλλη κλίκα της ίδιας συμμορίας. Αυτή η πίεση του φόβου μαζί με το απόλυτο μπλοκάρισμα από τα καθεστωτικά media της επιλογής από το Α.Κ.Κ.ΕΛ., το Ε.ΠΑ.Μ., το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και τους άλλους φορείς και πρόσωπα που συμμετείχαν, κατευθύνουν τους ψηφοφόρους στις υποτιθέμενες «μοναδικές επιλογές».

Σημαντική ευθύνη για αυτό έχουν και ομάδες και προσωπικότητες που λένε ότι ανήκουν στον πατριωτικό χώρο αλλά ανοιχτά έδωσαν γραμμή να μην ψηφιστεί το Α.Κ.Κ.ΕΛ. και η εκλογική συνεργασία στην οποία συμμετείχε και τα μέλη τους να απέχουν είτε να ρίξουν λευκό είτε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, ακόμη και Χρυσή Αυγή. Μετά από αυτά γιατί παραξενευόμαστε για το αποτέλεσμα; Όταν ο αντίπαλος φαίνεται να λειτουργεί και μέσα από αυτό που ονομάζουμε πατριωτικό και αντικαθεστωτικό χώρο. Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο μισός ελληνικός λαός δεν εκπροσωπείται σε αυτή την Βουλή όπως και στην προηγούμενη Βουλή και μάλιστα σε περιβάλλον της υποτιθέμενης «αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας». Η Ν.Δ. έχει αυτοδυναμία με λίγο παραπάνω από το ένα πέμπτο του εκλογικού σώματος. Αυτό δεν είναι καραμπινάτη ολιγαρχία; Αν το Α.Κ.Κ.ΕΛ. δεν συμμετείχε στις εκλογές, τα παπαγαλάκια του καθεστώτος θα μπορούσαν να λένε ότι τα καθεστωτικά συστημικά κόμματα ήταν «Η Μοναδική Επιλογή». Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να κρίνουμε ή αξιολογήσουμε κλπ την στάση όσων από τον «πατριωτικό χώρο» προώθησαν ή επέβαλαν εκλογική συμπεριφορά ώστε άλλοι να μην ψηφίσουν την πατριωτική επιλογή που είχαν. Η αναφορά όμως των δεδομένων είναι επιβεβλημένη.

Το προηγούμενο κοινοβούλιο εκπροσωπούσε το 48% του εκλογικού σώματος και το υπόλοιπο 52% αποτελούνταν από πολίτες που είτε απείχαν της ψηφοφορίας είτε έριξαν λευκό και άκυρο είτε ψήφισαν κόμματα τα οποία δεν μπήκαν στη Βουλή. Στις ευρωεκλογές μόνο το 43% περίπου εκπροσωπούνταν με κάποιον ευρωβουλευτή και το υπόλοιπο 57% δεν εκπροσωπούνται.. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πάλι εκπροσωπείται περίπου το μισό του εκλογικού σώματος συγκεκριμένα το 52% ενώ το 48% δεν εκπροσωπείται δηλαδή και πάλι έχουμε ένας στους δύο Έλληνες να μην εκπροσωπείται στην υποτιθέμενη «αντιπροσωπευτική Δημοκρατία».

Η υποτιθέμενη αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτική και φυσικά εδώ και πολύ καιρό ξέρουμε ότι δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά μία μορφή ολιγαρχίας, η οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να γίνει δημοκρατικοειδης δηλαδή να μοιάζει με Δημοκρατία.

Αυτά χρειάζεται να συνειδητοποιήσει ο λαός και να απομονώσουμε όσους διχάζουν.