Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας

Η  Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις,   την οποία συγκροτούν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, εργατικά συνδικάτα,  φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ, και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος , καλούν σε συμμετοχή  στην

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ 

Τo Σάββατο 11 Ιανουαρίου 11:00 στην Πλατεία Γεωργίου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στο πλαίσιο της β’ φάσης του “Στρατηγικού Διαλόγου” Ελλάδας – Η.Π.Α. τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:

  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων 

 

  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κ.α.

 

  • Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των Η.Π.Α.

Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα θέτουν σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Ως  Επιτροπή Αγώνα καλούμε το λαό να καταδικάσει τη Συμφωνία Ελλάδας – Η.Π.Α. και απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
  • Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν οι Βάσεις του Αράξου (έτοιμη για αποθήκευση  πυρηνικών) και της Ανδραβίδας στα αμερικανικά πολεμικά σχέδια.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

 

Όλοι στην  

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ

Τo Σάββατο 11 Ιανουαρίου 11:00 στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα