Αβέβαιο θεωρούν το μέλλον τους, οι βενζινοπώλες της Αιτωλοακαρνανίας

Αβέβαιο θεωρούν το μέλλον τους, οι βενζινοπώλες της Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας της υψηλής φορολογίας στον κλάδο τους, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασαν το τεράστιο κύμα της κρίσης που αντιμετώπισαν από το 2010 και έπειτα που οδήγησε στο κλείσιμο 70 πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Αιτωλοακαρνανία!

kakouris-dimosthenis
Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, Λεωνίδας Κακούρης: «δεν ξέρουμε το μέλλον μας, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει κλείσει κανένα βενζινάδικο. Μετά το 2010 στο νομό έκλεισαν 70 βενζινάδικα λόγω της κρίσης και των φόρων στον κλάδο μας. Σήμερα, η μείωση του τζίρου αγγίζει το 30% και ο μέσος όρος των χρημάτων που δίνουν οι πελάτες μας για βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ».

Ο κ. Κακούρης συμπληρώνει: «Η προκαταβολή φόρου είναι στο 100%, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο 45% και των ασφαλιστικών εισφορών στο 27%, σε συνδυασμό με το 7% που είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συνεπώς, δυσκολεύονται πολύ όλα τα πρατήρια να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς, τα πάγια έξοδα αρκετές φορές υπερβαίνουν τα έσοδα του πρατηρίου, ενώ την ίδια στιγμή οι εταιρείες ζητούν προκαταβολικά τα χρήματα των ποσοτήτων των καυσίμων που επιθυμεί να προμηθευτεί το κάθε πρατήριο».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» – sinidisi.gr