Δόθηκε σε λειτουργία η καινούρια παιδική χαρά στην Κατούνα

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η παρούσα Δημοτική Αρχή από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του Δήμου ήταν οι παιδικές χαρές. Το ζήτημα αποτελούσε «ανοιχτή πληγή», καθώς για χρόνια ολόκληρα είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Υπάρχουν νέοι κανονισμοί που αναφέρουν τις προδιαγραφές που πρέπει να τελούν οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών ενώ επισημαίνεται ότι η επιφάνεια που παίζουν τα παιδιά πρέπει να είναι μαλακή.

Στο κλίμα της εποχής και τους νέους νόμους, ξεκίνησε την κατασκευή και την δημιουργία παιδικών χαρών στα χωριά του Δήμου μας. Έτσι δόθηκε σε λειτουργία η πανέμορφη παιδική χαρά στην Κατούνα που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού δίπλα στο πάρκινγκ και προβλέπονται και άλλες.

Επίσης εγκαταστάθηκε και φωτισμός.

Θέλει όμως μεγάλη προσοχή και τα μάτια σας δεκατέσσερα για το παιδί σας.

Ενώ παίζει το παιδί εσείς θα πρέπει να είστε κοντά του και να έχετε τα μάτια σας πάνω του καρφωμένα. Λίγα δευτερόλεπτα απροσεξίας αρκούν για να γίνει το κακό. Κάθε παιχνίδι που υπάρχει στο χώρο είναι και για ανάλογη ηλικία.

Προσέξτε πολύ το ντύσιμό του προτού φύγετε από το σπίτι. Καλό είναι να φοράει φόρμες ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού φροντίστε να είναι δεμένα τα κορδόνια από τα παπούτσια του γιατί υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει και να πέσει.

Στην παιδική χαρά απαγορεύεται να μπαίνουν άτομα μεγαλύτερης που δεν έχουν δουλειά η δεν συνοδεύουν μικρά παιδιά.
Αξίζει να προστατέψουμε το χώρο, διότι με δυσκολίες τα καταφέραμε να την δημιουργήσουμε, και σε λίγες μέρες θα δημιουργηθεί και άλλη παιδική χαρά σε άλλο σημείο του χωριού μας.

katounanews.blogspot.com