Ελάτε να μιλήσουμε στα «ίσια» για το Καινούργιο μας!

Επανερχόμαστε στο θέμα της δημόσιας ανοιχτής συζήτηση (Ντιμπέιτ), μεταξύ των εκπροσώπων όλων των συνδυασμών, που συμμετέχουν στις εκλογές τις 26-5-2019 για το Συμβούλιο Κοινότητας Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, από θέση αρχής και πολιτικού πολιτισμού. 

Είναι αδιανόητο σε κρίσιμες αποφάσεις των πολιτών για το ποιοι θα διαχειριστούν για 4 χρόνια την τοπική Κοινότητα να τους αρνούνται όλοι αυτοί που ζητούν τη ψήφο τους την άμεση ενημέρωση. Να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δηλαδή να δώσουν τη δυνατότητα στους συνδημότες να ενημερωθούν επαρκέστερα για το τι προτείνουν για το τόπο. Ποιες είναι οι θέσεις-απόψεις όλων των υποψηφίων συμβούλων και των εν δυνάμει υποψηφίων Προέδρων (ελέω νομοθεσίας-Κλεισθένη) για τη Κοινότητας Καινούργιου, πριν οι συγχωριανοί μας κάνουν την τελική τους επιλογή;

Εμείς του ΕπιΜένουμε Καινούργιο, επιζητούμε ένα άλλο ποιοτικό επίπεδο αυτόδιοικητικού διαλόγου αυτή τη προεκλογική περίοδο, το οποίο αναβαθμίζει και τον ρόλο μας ως υποψηφίων. Με την ευκαιρία θέλουμε να δοθεί η δυνατότητα στους νέους ψηφοφόρους να μας γνωρίσουν και να δουν από κοντά τι λέμε για το δικό τους μέλλον. Πρακτικές της νύχτας και των υποσχέσεων δεν πρέπει να έχουν θέση σήμερα στην κοινωνία του Καινουργίου, αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, ένα ορισμένοι επιμένουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις και φοβούνται το φως της ημέρας ας τους κρίνουν οι ψηφοφόροι της Κοινότητας.

Ο Συνδυασμός μας επιμένει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συζήτηση, που έχουμε προτείνει, γι’ αυτό έχουμε ζητήσει από τον δημοσιογράφο κ. Παντελή Κούτσικο από τον AΧΕΛΟΟ TV να συντονίσει τη συζήτησή μας αυτή με τον πιο αντικειμενικό τρόπο που τον διακρίνει ως επαγγελματία και να υποβοηθηθεί από κάποιο διαχειριστή τοπικό Ιστοχώρου της επιθυμίας του και ο οποίος δέχθηκε την πρότασή μας.   

 

Συνεπώς αναμένουμε την επίσημη δημόσια απάντηση των άλλων συνδυασμών, προκειμένου να οργανωθεί η δημόσια συζήτηση σε κεντρικό κατάστημα στο χωριό που έχουμε ζητήσει επίσης για αυτή την εκδήλωση.

Υ.Γ.: Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας (αρχικά ηλεκτρονικά) και στη συνέχεια σε έντυπη μορφή.