Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου: Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας μας στην Κορινθία και Αρκαδία

Με τη χάρη του Θεού η ενορία μας το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στα ιερά και ιστορικά μέρη της Κορινθίας και Αρκαδίας.

Την πρώτη μέρα επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μαμψού, η οποία βρίσκεται βόρεια του χωριού Μαψός Κορινθίας και έχει να επιδείξει πολύ μεγάλο πνευματικό και παραγωγικό έργο.
Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο γραφικό και ιστορικό χωριό της Βυτίνας και μεταβήκαμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κερνίτσης, το παλαιότερο μοναστήρι της Αρκαδίας, που έχει χτιστεί μέσα σε μια κατάφυτη τοποθεσία κοντά στο μικρό, γραφικό χωριό της Βυτίνας, σε υψόμετρο 840 μ. Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και χτίστηκε το 1105, επί βασιλείας Ανδρόνικου Παλαιολόγου. Εκεί προσκυνήσαμε την ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας. Διανυκτερεύσαμε στην Δημητσάνα την ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄ και του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Την δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Θεοτόκου Αιμυαλών, µέσα στο σπηλαιώδη βράχο, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου και από εκεί στην Ιερά Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» που βρίσκεται πλησίον του Ζευγολατιού Κορινθίας.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη.
Σκοπός των προσκυνηματικών αυτών εκδρομών είναι η πνευματική ωφέλεια και η κατά Χριστόν ψυχαγωγία.

Ευχόμαστε η Παναγία μας που προσκυνήσαμε να είναι βοήθεια σε όλους, διότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι συμπαραστάτης στον πνευματικό μας, αλλά και στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το κάλεσμα της Εκκλησίας μας.