Ο «Ηφαιστίων» ήρθε αγριεμένος – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Μπορεί ο χειμώνας να άργησε να έρθει φέτος στη χώρα μας, όμως όλα δείχνουν είναι εδώ και… ήρθε για τα καλά! Σήμερα, Δευτέρα, ολόκληρη η Ελλάδα πλήττεται από τον «Ηφαιστίωνα», ο οποίος σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας με βροχές, έντονες χιονοπτώσεις, πολικό κρύο και θυελλώδεις ανέμους.

Η εκτεταμένη κακοκαιρία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, σε Αττική, Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη, με χιόνια, βροχές, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις σε δρόμους.

 

 

Στο μεταξύ σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, αλλά και στα βόρεια της χώρας, η χιονόπτωση κατά τόπους είναι έντονη, με την ΕΛ.ΑΣ να ανακοινώνει ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα, αλλά και ποιοι χρειάζονται αλυσίδες.

Αναλυτικότερα, στην Αττική κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ ρεύμα προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».
  • Επί της Λ. Χασιάς , από το ύψος της «Μονής Κλειστών» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 16:40’ της 05/01/2020).
  • Περ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 07:30’).
  • Λόγω χιονόπτωσης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα -Υμηττός ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

Ακόμη, λόγω χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς Ιπποκράτειο Πολιτεία από το ύψος της ταβέρνας «Θέα» διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και από 27η χ/θ Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θήβας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχή Κάζα.

 

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους

Επίσης η κακοκαιρία ανάγκασε αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προς τη Σάμο, να επιστρέψει νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπρόσωπο της Fraport το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 11.05 το πρωί, ενώ 40 λεπτά λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης του ζήτησε να διακοπεί η πτήση και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Το αεροπλάνο επέστρεψε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Οι επιβάτες του αεροσκάφους θα μεταβούν στη Σάμο με πτήση που θα πραγματοποιηθεί στις 13.50.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνήτης ζήτησε τη διακοπή της πτήσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που συνάντησε στη διαδρομή του.

 

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Αττικής, η Βοιωτία, η Άνδρος και η Τήνος

Σε πολλά χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου και σε ένα μεγάλο τμήμα της έδρας του δήμου, το Αλιβέρι, έχει γίνει διακοπή ρεύματος από τις 9.30 περίπου το πρωί της Δευτέρας (06/01) όπως μεταδίδει το tvstar.gr.

Παράλληλα, διεκόπη από σήμερα το πρωί η ηλεκτροδότηση στην ‘Ανδρο και στην Τήνο λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Την ίδια ώρα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και σε Βοιωτία, στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι, Δομβραίνα, Ελλοπία και Λεοντάρι.

Στην Αττική, παρουσιάζονται μεμονωμένα προβλήματα σε γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, της Πεντέλης και του Ασπρόπυργου.

Εύβοια: Χωρίς ρεύμα χωριά σε Αλιβέρι, Κύμη

Σε πολλά χωριά του δήμου Κύμης και σε ένα μεγάλο τμήμα της έδρας του δήμου, το Αλιβέρι, έχει γίνει διακοπή ρεύματος από τις 9,30 περίπου το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πρόκειται για τις περιοχές που είναι στο δρόμο προς την Κύμη. Η κεντρική γραμμή έχει τεθεί εκτός και ακόμη είναι άγνωστο πότε θ’ αποκατασταθεί.

Παράλληλα είχε προηγηθεί 4ωρη διακοπή στην βόρεια πλευρά του δήμου όπως Άγιος Ιωάννης, Άγιος Λουκάς, Τραχήλι όπου αποκαταστάθηκε άμεσα η βλάβη. Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας στην περιοχή είναι οι ισχυροί άνεμοι.

Το έστρωσε στην Πελοπόννησο – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν από το απόγευμα χθες, καθώς στις περιοχές γύρω από τα Καλάβρυτα και αργότερα στην Στερεά Ελλάδα, το χιόνι άρχισε να πέφτει έντονο.

https://www.in.gr/