Λογοτεχνική διαδρομή στο Μεσολόγγι: Μαλακάσης, Παλαμάς, Ακακία Κορδόση

Το Μεσολόγγι είναι η πόλη των ποιητών. Στο «Μεσολόγγι η ποίηση ενδημεί», λέει η Ακακία Κορδόση.

Πολλοί σ’ έναν τόσο μικρό τόπο: Ζαλοκώστας, Παλαμάς, Δροσίνης, Μαλακάσης, Ρήγας, Γκόλφης, Γρυπάρης, Λυμπεράκης, Γιανναράς, Θωμάς Γκόρμπας, Σπυρίδων Τρικούπης.

Ακολουθώντας τον Παλαμικό λόγο «Τα σχολεία χτίστε… γιομίζοντάς τα να τα ζωντανεύουν μαϊστράλια και βοριάδες και μελτέμια με τους κελαηδισμούς και με τους μόσκους κι ο δάσκαλος ποιητής και τα βιβλία να είναι σαν τα κρίνα»

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου, την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 21:00, με αφετηρία την Διέξοδος Πολιτιστική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει λογοτεχνικό περίπατο με τρία σημεία αναφοράς. Το Σπίτι του Μαλακάση, το σπίτι του Παλαμά και το σπίτι της Ακακίας Κορδόση.
Στόχος μας να γνωρίσουμε το έργο τους, να γευτούμε το λόγο τους, να τραγουδήσουμε τους στίχους τους.

Η Πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους.
Σας περιμένουμε.

Ο Περίπατος θα πραγματοποιηθεί από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Διέξοδος Πολιτιστική Βιβλιοθήκη στα πλαίσια του προγράμματος «Το Μεσολόγγι των Ντόπιων- Messolonghi By Locals».

Το Messolonghi By Locals αφορά την καταγραφή της ταυτότητας του Μεσολογγίου και η ομάδα της Φιλαναγνωσίας μέσα από αυτή την δράση καταγράφει τους Μαλακάση, Παλαμά, Ακακία Κορδόση.
Διαβάστε περισσότερα: https://messolonghibylocals.com/