Μαθηματική Εταιρεία Αιτωλοακαρνανίας: Οι επιτυχόντες στην πρώτη φάση

Το περασμένο Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν από το παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας οι διαγωνισμοί «Ευκλείδης» και «Θ. Βαρόπουλος».

Οι εξετάσεις έγιναν στο Αγρίνιο (3ο Γενικό Λύκειο , στο Μεσολόγγι(1ο Γυμνάσιο) και  στη Ναύπακτο ( 1ο Γυμνάσιο). Ο διαγωνισμός «Ευκλείδης», είναι η δεύτερη από τις τρεις φάσεις της διαδικασίας για τους μαθητές Β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου.

Οι επιτυχόντες στην πρώτη φάση ήταν οι μαθητές: 

pinakas1

pinakas2

pinakas4

Ο διαγωνισμός «Θ. Βαρόπουλος» πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου και είχε μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές του Νομού μας. Το παράρτημα τηςΕλληνικής Μαθηματικής Εταιρείας της Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει  ένα θερμό «ευχαριστώ» στους συναδέλφους επιτηρητές ο ρόλος των οποίων ήταν καταλυτικός στην διεξαγωγή της διαδικασίας.

Επίσης, ευχαριστεί τους υπεύθυνους που  παραχώρησαν τα συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι μαθητές. Ενημερώνει επίσης πως τα θέματα και οι λύσεις για το διαγωνισμό «Ευκλείδη» βρίσκονται στην κεντρική σελίδας της ΕΜΕ, http://www.hms.gr/?q=node/1309 . Τα θέματα και οι λύσεις για το διαγωνισμό «Θ. Βαρόπουλος» μπορείτε   στο site του παραρτήματος   https://emeaitol.blogspot.gr/2018/01/20-1-2018.html.

Θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς με τα αποτελέσματα και των δυο διαγωνισμών. Υπενθυμίζεται  πως όσοι περάσουν τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδη», θα δοκιμαστούν στην τρίτη και τελευταία φάση «Αρχιμήδης», το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινώνηστε με τον κ. Γεράσιμο Καλαμπαλίκη, 6977 152 995 ή την κ. Ειρήνη Ρεντίφη, 6970 937 562.