Μεσολόγγι: Ενδείξεις ότι ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Με εύλογο ενδιαφέρον παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις όποιες εξελίξεις (φαίνεται) να υπάρχουν στην υπόθεση της κυοφορούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Μια ιστορία που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες ως δεδομένη και με ημερομηνία έναρξης τα μέσα Μαΐου, αλλά δύο μήνες μετά καράβι δεν έχει μπει.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μυστικοπάθεια που παρατηρείται από πλευράς των φερόμενων ως πρακτόρων έχουν προκαλέσει σχόλια και αμφισβητήσεις. Ωστόσο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση ίσως είναι κοντά δεδομένου ότι στο εκδοτήριο που τοποθετήθηκε προεκλογικά, τον τελευταίο καιρό έγιναν όλα τα απαραίτητα για να είναι λειτουργικό, δηλαδή μπήκε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και ίντερνετ αλλά και μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι ίδιες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες δυστυχώς, μιλούν για πιθανή έναρξη της σύνδεσης ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, προς τα τέλη Ιουλίου δηλαδή.

Εκείνο βέβαια που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι γιατί οι πλοιοκτήτες ή οι πράκτορες δεν έχουν προγραμματίσει μια συνέντευξη Τύπου για να απαντήσουν υπεύθυνα στα εύλογα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη πιο παράξενο είναι ότι η γραμμή, εφόσον θα ξεκινήσει έστω και αργά, γιατί δεν διαφημίζεται ώστε να αρχίσουν οι ενδιαφερόμενοι να το μαθαίνουν και να κάνουν κρατήσεις.

Σωκράτης Στέλιος – Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ – aixmi-news.gr