Μεσολόγγι-Τάσος Βασιλείου: Να Ψηφίσουμε Δημοτικούς συμβούλους με προσωπικότητα

Για  τον εκλογικό του στόχο και το κλίμα που λαμβάνει από την κοινωνία  μίλησε, μεταξύ άλλων, στο AgrinioTimes.gr ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου Αναστάσιος Βασιλείου, του συνδυασμού ”δήμος για τα παιδιά μας” με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο.

 

Σε μία εποχή που η ενασχόληση με τα κοινά είναι δαιμονοποιημένη, γιατί να αποφασίσει κάποιος να μπει ενεργά στην πολιτική;

 

Μα είναι η εποχή, που υποχρεωτικά σε στέλνει να ασχολείσαι με τα κοινά, ή να εκφράζεις πολιτική σκέψη. Αν μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον, απ’ αυτό που μας σερβίρεται , δεν μπορεί να δαιμονοποιηθεί από κανέναν.

Σίγουρα υπάρχει η αγνή πρόθεση να βοηθήσετε, να κάνετε το καλό. Δεν φοβάται όμως ο καθένας από εσάς ξεχωριστά ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να βουτήξετε τα πόδια στον βούρκο;

 

Ο “βούρκος” δεν βρίσκεται μονάχα στον χώρο της πολιτικής, αλλά παντού στην καθημερινότητά μας. Ποιος δεν έχει αντικρίσει την λαμογιά, την πονηριά και την παρανομία στη ζωή του; Όπως θα φερθείς λοιπόν στην καθημερινότητά σου, έτσι θα φερθείς κι όταν θα μπεις στην πολιτική. Γενικότερα δεν παρασύρομαι από τις εύκολες και τις ευνοϊκές λύσεις. Προτιμώ τον δύσκολο δρόμο.

Οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ουτοπικό το να μπορεί ένας δημοτικός σύμβουλος να κάνει τη διαφορά. Δεν θέλω να ακούσω για τη δύναμη του συνόλου και τη δημοκρατία και τη δύναμη του ενός. Πρακτικά, τι μπορεί να κάνει ένας δημοτικός σύμβουλος για τον τόπο του;

 

Αναφέρετε τη λέξη ουτοπία που δεν την συμπαθώ καθόλου. Νομίζω πως ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να προσφέρει πολλά. Να ασκήσει πιέσεις σε θέματα και ζητήματα που μπορούν να αποδειχθούν μοιραία για την πόλη του, να δώσει αγώνες, να προσφέρει τις ιδέες του για αναδιαμόρφωση του δήμου και πάνω απ’ όλα να παραμείνει για 4 χρόνια ο εκπρόσωπος των ανθρώπων που τον πίστεψαν, τον ψήφισαν και τώρα ήρθε η στιγμή να τους δικαιώσει.

Μόνος του ένας δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά έχει απόλυτη γνώση για τα προβλήματα της περιοχής που ζει. Της γειτονιάς με την πιο στενή έννοια δηλαδή. Ξέρει από την… λακκούβα που μπορεί να έχει ο παρακάτω δρόμος, μέχρι το ποιοι άνθρωποι που ζουν δίπλα του ή απέναντί του αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μπορεί λοιπόν, πρώτα απ’ όλα να μεταφέρει το πρόβλημα. Παράλληλα να προτείνει λύση και να πιέσει για την υλοποίησή της. Αυτά, τα απλά και μικρά, που βελτιώνουν την καθημερινότητα.

Ποια είναι τα δικά σας καλά στοιχεία τα οποία θα ήταν χρήσιμα στον Δήμο;

 

 Δεν είναι εύκολο κανείς να μιλά για τον εαυτό του και τα θετικά του στοιχεία. Θα σταθώ στην μεγάλη μου επιθυμία για να ξαναζωντανέψει η πόλη μου, στις γνώσεις μου για τον τόπο που γεννήθηκα,αλλά και το επάγγελμά μου.

Τί μήνυμα θα θέλατε να μεταφέρεις στους συνδημότες σου?

  

 Δήμαρχο έχουμε !! Ψηφίζουμε Δημοτικούς συμβούλους με προσωπικότητα,αποφασιστικότητα και όραμα ώστε να ανοίξουμε μαζί την πόρτα της επόμενης δεκαετίας, για να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στα πρόσωπα όλων μας. Οφείλουμε και πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην ανεπάρκεια, την ανικανότητα, την αυταρχικότητα και την αναποτελεσματικότητα των όποιων νέων διεκδικητών.